We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.
Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!
Bij Bartiméus staan de mensen en onze unieke expertise centraal. Kijk mee door de ogen van alle mensen binnen de organisatie.
Betekent een visuele beperking dat je geen leuke dingen meer kunt doen? Natuurlijk niet! Er zijn bijvoorbeeld films en voorstellingen met audiodescriptie. Daarbij vertelt iemand je via een oortje wat er op beeld gebeurt. Voor Marjolein betekent audiodescriptie dat ze lekker kan blijven uitgaan.
Werken is belangrijk, ook als je een beperking hebt. Niet alleen voor het geld, maar ook om onder de mensen te zijn. En om voldoening te halen uit je dag. Simon is sinds 2011 slechtziend. Al snel ontdekte hij dat hij hiermee toch prima aan het werk kon blijven. Er bleken goede regelingen te zijn.
Na een herseninfarct verliest Rianne Hilverts (56) in 2017 de helft van haar gezichtsveld. Haar kantoorbaan als secretaresse moet ze opgeven. Met hulp van een arbeidsconsulent van Bartiméus Werkpad vindt ze werk dat wél bij haar past. Met veel voldoening werkt Rianne nu in de zorg.
De 59-jarige Jacqueline geeft les in het Voortgezet Onderwijs. Nadat dat ze de diagnose glaucoom kreeg kostte het lesgeven - door de verminderende visus - na verloop van tijd steeds meer energie. Dankzij de specialistische begeleiding van Bartiméus Werkpad leerde ze omgaan met haar visuele beperking
De 31-jarige Lowie uit Gouda, heeft de zeer zeldzame erfelijke aandoening autosomaal dominante opticusatrofie (ADOA). Een progressieve beschadiging van de oogzenuw, waarbij het centrale gezichtsvermogen vanaf de vroege kinderjaren verslechtert. De ziekte wordt vaak pas laat ontdekt.
Bekijk onze vacatures voor woonbegeleider. Je helpt onze bewoners in hun dagelijkse leven bij de persoonlijke verzorging en dagbesteding. Is een uitdagende functie iets voor jou? Lees meer over wat een woonbegeleider doet. Of luister naar de ervaringsverhalen van onze collega's.
Dankzij de witte stok kunnen mensen met een visuele beperking alsnog zelfstandig op pad. Toch kan het gebruik van een taststok best een drempel zijn. De 36-jarige Lola is slechtziend en moest lang niets van een taststok weten. Sinds kort gebruikt ze er toch één. ‘Ik voel me zekerder op straat.’
Eenzaamheid is een groeiend probleem in de samenleving, ook bij cliënten van Bartiméus. Daarom gingen teamleider Justine Niekus, begeleider Jessica Lagendijk, bewoner Jalbert en zijn zus Anjet naar de bijeenkomst van Movisie over eenzaamheid onder mensen met een verstandelijke beperking.
‘Ik ben totaal kleurenblind en zie alles in grijstinten. Ik was gestopt met oogschaduw, oogpotlood en mascara omdat ik donkere lichtwerende lenzen draag. Lippenstift lukte nooit, ik leek wel een clown.' Toen ontdekte ze de training Oogverblindend Mooi.
Gebruiksvriendelijk, overzichtelijk, flexibel en aantrekkelijk. Dat was twee jaar geleden het uitgangspunt bij de ontwikkeling van het nieuwe leermanagementsysteem (LMS) van Bartiméus. Van ondoorgrondelijk leerlabyrinth naar uitnodigend leerplein.