Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Zoeken

Mark vertelt over de de-escalatie training bij Bartiméus

Mark woont bij Bartiméus

Mark woont bij Bartiméus en vertelt over een heel speciale de-escalatie training waar hij aan heeft deelgenomen. Deze training is door Bartiméus ontwikkeld en kwam in aanmerking voor een ESF-award.

Beeld van bewoners aan tafel in een woning

Collega Annet Wisse vertelt: "Bewoners zelf hebben gevraagd om beter te leren omgaan met spanning en irritatie. Bij Bartiméus zijn bewoners slechtziend of blind en hebben daarbij vaak ook een verstandelijke beperking. Zij zijn vaak afhankelijk van anderen en dat geeft soms frustratie en irritatie." Binnen Bartiméus is een speciale training ontwikkeld voor deze doelgroep waaraan enkele bewoners zelf ook actief hebben meegewerkt. 

Meer verhalen

 • 'Cliënten hebben mijn hart gestolen'

  Ik ben Gert Sijl, teamleider dagbesteding bij Bartiméus en ik woon met mijn gezin op de Zorgboerderij van Bartiméus in Langbroek. Omdat we hier wonen wordt werk ook hobby en dat vind ik prachtig.

  Lees meer 'Cliënten hebben mijn hart gestolen'
  Ervaringsverhaal
 • 'Wij hebben echt iets bijzonders in huis'

  Ik heb geleerd dat er pas ruimte is voor groei als je je begrepen voelt. Specialistische kennis kan je verder helpen en handvatten geven.

  Lees meer 'Wij hebben echt iets bijzonders in huis'
  Ervaringsverhaal
 • Ik moest leren omgaan met een totaal ander leven

  'Ik help je wel even’. ‘Laat mij dat maar doen.’ ‘Zal ik je brengen?’ Simon kan die zinnetjes wel dromen. Sinds 2011 is hij zo goed als blind, bijna van de ene op de andere dag. Hij heeft er inmiddels mee leren leven, maar merkt dat mensen in zijn omgeving soms nog niet zo ver zijn.

  Lees meer Ik moest leren omgaan met een totaal ander leven
  Ervaringsverhaal
Alle verhalen van Bartiméus