Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Zoeken

Vrijwilligerswerk

‘Ik werk nu al 14 jaar als vrijwilliger en nog elke dag ben ik blij verrast door wat we hier samen voor elkaar krijgen.’ Mart, vrijwilliger bij werkplaats Boschwijk.

Anderen blij maken en extra waarde toevoegen aan je vrije tijd. Het kan als vrijwilliger bij Bartiméus. De mogelijkheden zijn eindeloos. Samen eropuit, gezellige dingen doen, actief bezig zijn of juist je creativiteit de vrije loop laten. Onze vrijwilligersfuncties zijn net zo divers als onze cliënten. Daarbij maakt het niet uit of je veel tijd hebt of iets minder. Al vanaf een enkele keer of een paar uur per maand maak jij het verschil voor kinderen, jongeren, volwassenen of ouderen met een visuele (en meestal verstandelijke) beperking. Wil je liever tijdelijk vrijwilligerswerk doen of ben je op zoek naar een maatschappelijke stage of bedrijfsactiviteit? Ook dat kan bij Bartiméus. Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen voor:
 

De ruim 800 vrijwilligers verdeeld over verschillende locaties in heel Nederland vormen een onmisbare schakel in onze zorg- en dienstverlening. Zij zijn echt een cadeautje voor onze cliënten. Zo maakt Albert regelmatig een fietstocht op de tandem met zijn maatje Martijn en kan Ingrid haar blindengeleidenhond onbezorgd laten rennen op het strand dankzij de oplettende blik van vrijwilliger Iris.

Bovendien geeft vrijwilligerswerk gehandicaptenzorg bij Bartiméus niet alleen voldoening, het is ook een kans om jouw talenten op een zinvolle manier in te zetten. Bijvoorbeeld als je gepensioneerd bent of wilt weten of de (gehandicapten)zorg iets voor jou is. Maar ook als je op zoek bent naar een nuttige vrijetijdsbesteding naast je baan of opleiding, ben je van harte welkom als vrijwilliger bij Bartiméus.

Vrijwilliger en client met de hond aan de wandel

Wat vragen wij van onze vrijwilligers?

Mensen hebben mensen nodig. Onze vrijwilligers begrijpen dat als geen ander. Daarom zetten zij zich met veel geduld, inlevingsvermogen en plezier in voor onze slechtziende en blinde cliënten. Mensen die vaak ook een verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen hebben. Daarom is het belangrijk dat je als vrijwilliger gehandicaptenzorg stevig in je schoenen staat en niet meteen opgeeft als die glimlach – of schaterlach – even op zich laat wachten. Tijdens een eerste kennismakingsgesprek bespreken we wat jou verder uniek maakt. Op basis van je vaardigheden, wensen en interesses gaan we vervolgens samen op zoek naar passend vrijwilligerswerk. Een Verklaring Omtrent Gedrag is altijd vereist.

Vrijwilliger worden bij Bartiméus?

Enthousiaste mensen die graag een steentje willen bijdragen, ontvangen wij met open armen. En wij beantwoorden met plezier al je vragen over vrijwilligerswerk bij Bartiméus. Neem contact met ons op via één van onderstaande telefoonnummers, e-mailadressen of meld je aan en laat je gegevens achter via de onderstaande button. 

Voor de locatie Ermelo kun je ons bereiken via:

E-mail: vrijwilligerswerkermelo@bartimeus.nl
Telefoonnummer: 06 14 75 06 34

Voor Doorn, Zeist en overige locaties kun je ons bereiken via:

E-mail: vrijwilliger@bartimeus.nl
Telefoonnummer: (0343) 52 66 65 of (030) 69 822 63

Meld je aan aan als vrijwilliger!