Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Zoeken

Nieuwe regels voor ZZP'ers in 2024

De zorg verandert, jij verandert mee

Zoals je wellicht al weet, verandert de wet- en regelgeving voor ZZP'ers in de zorg in 2024. Deze veranderingen zijn bedoeld om de kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg te verbeteren. Daar sluiten we ons als Bartiméus graag bij aan, want we willen samen met jou het beste voor onze cliënten!  Om je te helpen hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet: 

1. Maximale termijn en uren per opdrachtgever

 • Je mag hooguit 7 maanden binnen dezelfde opdracht en bij dezelfde opdrachtgever werken. 
 • Je mag maximaal 28 uur per week voor dezelfde opdrachtgever werken. 

2. Aanpassingen in fiscale regelgeving

 • De zelfstandigenaftrek daalt van €5.030,- naar €3.750,-. 
 • De belasting die je afdraagt wordt hoger doordat de winstvrijstelling daalt van 14% naar 12,7%. 

3. Aandacht voor eerlijk werk

 • Schijnzelfstandigheid wordt strenger aangepakt, met mogelijke naheffingen en boetes tot gevolg. 
 • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) wordt verplicht (naar verwachting in 2027) voor elke ZZP'er. 

4. Kwaliteitseisen voor goede zorg

 • Je moet inzichtelijk kunnen maken hoe je voldoet aan de eisen van het uitvoeren van Goede Zorg (WKKgz). 

We begrijpen dat deze veranderingen vragen oproepen. We zijn er dan ook om je te helpen en te ondersteunen bij het maken van de juiste afwegingen voor jouw toekomst als ZZP'er in de zorg of wellicht als werknemer in dienst van Bartiméus.  

Ondernemen of loondienst? Bartiméus helpt je de juiste weg te vinden.

In onze gesprekken met onze ‘eigen’ ZZP'ers en met de brancheorganisaties, horen we diverse geluiden. Sommigen zijn bevlogen ondernemers die floreren met de vrijheid en regie die het ZZP'erschap biedt. Anderen kozen noodgedwongen voor deze weg, of ervaren na verloop van tijd twijfels. 

Herken jij je in dit laatste? Mis je de zekerheid van een vast contract, de collegialiteit of de voordelen van een werkgever? Ben je het zat om alle administratie zelf te regelen? En wil jij graag weer een vast onderdeel van een team zijn? 

Maak kennis met Bartiméus: 

 • Een grote organisatie met ontwikkelingskansen: Investeer in je eigen groei met ons uitgebreide opleidingsaanbod en diversiteit aan functies. 
 • Flexibiliteit in loondienst: Kies voor onze flexpool en werk op verschillende woningen/locaties, of bepaal zelf je inzetbaarheid qua werktijden en locaties. 
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden: Geniet van vakantiegeld, vakantiedagen, het Bartiméus Bonus budget, een eindejaarsuitkering en meer, zoals vastgelegd in onze CAO. 
 • De kracht van teamwork: Ervaar de voordelen van een vast team, waar je samen met collega's, cliënten en verwanten een band opbouwt.  

Ontdek samen met ons de voordelen van een warm en professioneel werkverband!  

Is Bartiméus iets voor jou?

Kom eens langs bij een kennismakingsbijeenkomst of maak een afspraak. We luisteren naar jouw wensen, behoeften en ambities. Vervolgens kijken we samen welke baan binnen Bartiméus het beste bij jou past. Wie weet tot snel!

Contact opnemen