Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Zoeken

Algemene vrijwilligersfuncties

Met zo’n 1.800 medewerkers en ruim 800 vrijwilligers zijn we er voor alle mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn. Ook als ze een meervoudige beperking hebben of problemen ervaren met zien door bijvoorbeeld niet aangeboren hersenletsel. Zij kunnen terecht bij ons expertisecentrum, bij onze ambulante dienstverleners, in onze scholen en woonvoorzieningen, en bij de verschillende vormen van dagbesteding die we bieden. Op al deze plekken, maar vooral op onze woonlocaties in Ermelo, Doorn en Zeist, hebben wij vacatures voor vrijwilligerswerk in de zorg.

Dit kun je doen als vrijwilliger bij Bartiméus

Maatje

Iedereen, jong of oud, heeft een maatje nodig. Om samen leuke dingen te doen of gewoon voor wat extra aandacht en gezelligheid. Jij kan die persoon zijn voor één van onze cliënten. Natuurlijk zoeken we naar een goede match. Misschien vind je het leuk om samen muziek te luisteren en concerten te bezoeken of ga je graag wandelen, fietsen, kokkerellen, koffie drinken, tuinieren of naar een museum. Met enige regelmaat onderneem je iets met een bewoner van Bartiméus.
 

Vrijwilliger activiteiten

Ben je graag actief bezig en vind je het leuk om samen met bewoners te gaan fietsen, wandelen, zwemmen of sporten? Word dan vrijwilliger activiteiten. Je gaat op vaste momenten mee als begeleider van een activiteit. Je kunt zelf aangeven op welke momenten je beschikbaar bent en naar welke activiteit(en) je interesse uitgaat.
 

Vrijwilliger evenementen en vrijetijdsbesteding

Onze afdeling Vrije Tijd kan een extra paar handen altijd goed gebruiken bij de evenementen en vrijetijdsactiviteiten die zij organiseren voor bewoners. Van de jaarlijkse kerstbeleving tot de wekelijkse soos. Of wat dacht je van meehelpen bij een club of workshop zoals het koor, gymnastieklessen, fitness, muzieklessen, volksdansen, yoga of schilderen? Omdat deze activiteiten meestal plaatsvinden op woensdagmiddag, in het weekend of in de avonden, is het belangrijk dat je op deze momenten beschikbaar bent.
 

Mentor

Belangrijke beslissingen over je leven en je gezondheid neem je niet zomaar. Zeker als je een beperking hebt, is het fijn als je daarbij kunt terugvallen op iemand die je vertrouwt. Dit kan een familielid of naaste zijn, maar soms zijn zij hiertoe niet (meer) in staat. Dan biedt een mentor uitkomst. Als mentor ondersteun je een cliënt en geef je advies over allerlei zaken in zijn of haar leven. Je bezoekt je cliënt minimaal één keer per maand. Ook bespreek je jaarlijks het ondersteuningsplan met de begeleiding. Goed om te weten: het aanstellen van mentoren wordt geregeld via de onafhankelijke Stichting Mentoren Bartiméus. Kijk voor meer informatie op www.mentorbijbartimeus.nl.
 

Een maatschappelijke stage of maatschappelijk betrokken ondernemen

Naast deze functies voor vrijwilligerswerk zorg, kun je bij Bartiméus ook terecht voor een maatschappelijke stage of teambuildingsactiviteiten met een zinvolle invulling in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen. Er zijn verschillende mogelijkheden, van het opknappen van een tuin tot het helpen bij een feest.

Goed om te weten: alle activiteiten zijn afhankelijk van de actuele omstandigheden. Ben je geïntresseerd? Informeer dan eerst naar de mogelijkheden op dit moment. 

Wat bieden wij onze vrijwilligers?

Na een geslaagde kennismaking krijg je van ons een overeenkomst vrijwilligerswerk en sluiten we een WA-verzekering voor je af. Verder kun je rekenen op een fijne werksfeer, deskundige begeleiding en leuke extra’s. Zo organiseren we regelmatig vrijwilligersactiviteiten en -bijeenkomsten en bij jubilea en met kerst ontvang je een attentie.

Vrijwilliger worden bij Bartiméus?

Enthousiaste mensen die graag een steentje willen bijdragen, ontvangen wij met open armen. En wij beantwoorden met plezier al je vragen over vrijwilligerswerk bij Bartiméus. Neem contact met ons op via één van onderstaande telefoonnummers, e-mailadressen of meld je aan en laat je gegevens achter via de onderstaande button. 

Voor de locatie Ermelo kun je ons bereiken via:

E-mail: vrijwilligerswerkermelo@bartimeus.nl
Telefoonnummer: 06 14 75 06 34

Voor Doorn, Zeist en overige locaties kun je ons bereiken via:

E-mail: vrijwilligers@bartimeus.nl
Telefoonnummer: 0343 52 66 65 of 030 69 822 63

Meld je aan als vrijwilliger!