Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Zoeken

Vrijwilligers vacatures in Zeist

Vrijwilligerswerk in Zeist

Bij Bartiméus Zeist wonen zo’n 75 bewoners. Zij hebben naast een visuele beperking vaak ook bijkomende beperkingen zoals een lichte tot matige verstandelijke beperking, psychosociale problematiek en/of lichamelijke beperkingen. In Zeist kunnen zij in een gezellige en fijne sfeer wonen, leren, werken en zichzelf ontwikkelen. In de 12 woningen voor maximaal 6 personen vinden zij een fijn thuis. Daarnaast is er een school voor Speciaal Onderwijs (SO) en Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO). Kinderen met een meervoudige visuele beperking die zeer moeilijk leren gaan naar de Bosschool in Doorn. Bewoners die niet naar school gaan, maken vaak gebruik van de dagbestedingsmogelijkheden. Buiten schooltijden, in het weekend en in de vakanties organiseren we allerlei activiteiten. Individueel en in groepsverband. De hulp van enthousiaste vrijwilligers is hierbij onmisbaar. Dat geldt ook voor de activiteiten van het Logeerhuis van Bartiméus. Een plek waar kinderen met visuele en andere beperkingen een dag, weekend, midweek of langer kunnen logeren. Ze kunnen hier vrienden ontmoeten, chillen en toffe dingen doen. Vind jij het leuk om je te verplaatsen in de leefwereld van een bewoner met een visuele beperking? Lees hieronder de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in Zeist.

Dit kun je doen als vrijwilliger in Zeist

Maatje

Wil jij mijn maatje zijn? Iemand waarmee ik nieuwe avonturen kan beleven, iemand die mij moed geeft als ik het een beetje eng vind, iemand waarmee ik onder de tafel kan rollen van het lachen en iemand die een vriend voor me is als ik dat nodig heb? Jij kan die persoon zijn voor één van onze bewoners in Zeist. Natuurlijk zoeken we daarbij naar een goede match. Kom gerust eens kennismaken en kijken of er een klik is! We geven je een paar voorbeelden:
 

 • Met jouw maatje doe je precies waar jullie op dat moment zin in hebben. Een spelletje spelen, een taart bakken, een stukje fietsen, trampoline springen of misschien wel naar een dierentuin of pretpark.
 • Even nergens anders aan denken dan lekker creatief bezig zijn. Tekenen, knutselen, boetseren of mozaïeken. Beginnen jouw vingers al te kriebelen?
   

Vrijwilliger activiteiten

Regelmatig zoeken wij vrijwilligers die het leuk vinden om op vaste momenten samen met bewoners, logés van het Logeerhuis of leerlingen van het Speciaal Onderwijs iets actiefs te ondernemen. Of je nu een waterrat bent of een natuurmens, er is vast wel een activiteit die op jouw lijf is geschreven. Ga bijvoorbeeld:
 

 • In schoolvakanties en de weekenden met onze jonge cliënten naar een (indoor)speeltuin, theater, concert of zwembad.
 • Aan de slag als chauffeur. Je brengt bewoners naar een afspraak, sportles of andere activiteit en ook weer veilig thuis.
 • Leerlingen helpen op school. Vrijwilligers met en zonder onderwijservaring zijn van harte welkom!
   

Vrijwilliger Donkere Beleving

Bij de Donkere Beleving in Zeist ervaren goedziende bezoekers hoe het is om niets te zien en te vertrouwen op andere zintuigen. Onder begeleiding van vrijwilligers lopen zij met een taststok door de belevingsruimte en voeren opdrachten uit. Lukt het om een beschuitje te smeren, de deurbel te vinden of over een bruggetje te lopen? Kun jij niet wachten om onze bezoekers een onvergetelijke beleving te geven? Meld je dan snel aan als vrijwilliger voor de Donkere Beleving.
 

Dineren in het donker

In volledige duisternis serveren wij culinaire verrassingen bij Dineren in het Donker. Een creatieve manier om mensen bewust te maken van de wereld van niet kunnen zien. De diners vinden plaats in Hotel Restaurant Oud London in Zeist. Hiervoor zoeken we enthousiaste, flexibele en stressbestendige vrijwilligers bediening met gevoel voor de horeca, die ons gezellige team komen versterken. Jij bent verantwoordelijk voor het:
 

 • Uitserveren van de couverts. Dit doe je in het volledige donker met behulp van een nachtkijker.
 • Bijdragen aan bewustwording en begrip voor mensen met een visuele beperking.
 • Helpen met afruimen na afloop van het diner.


De diners vinden gemiddeld 3 keer per maand plaats. Vaak op werkdagen (dus niet of nauwelijks op zaterdag of zondag) in Zeist.

Goed om te weten: alle activiteiten zijn afhankelijk van de actuele omstandigheden. Ben je geintresseerd? Informeer dan eerst naar de mogelijkheden op dit moment. 

Het verhaal van Bas en Michel

Vrijwilliger Bas vertelt hoe hij Michel leerde kennen: “Ik woon dichtbij Bartiméus Zeist en zag vaak cliënten in de omgeving wandelen of fietsen. Omdat ik tijd over had, leek het mij een goed idee om me aan te melden als vrijwilliger. Ik werd gekoppeld aan Michel, een gezellige jongen die behoefte had aan wat één-op-één aandacht. Elke woensdag gaan we samen iets gezelligs doen: op de duofiets naar het dorp, naar een georganiseerde activiteit, even drummen of muziek luisteren. Ik ben erg enthousiast en merk dat Michel, de andere cliënten van de groep en de begeleiders het ook erg gezellig vinden. In de coronatijd heb ik ons contact wel gemist. In die periode belden we elkaar elke week even. We kletsten dan over het foute uur op de radio en hebben zelfs onze favorieten ingestuurd voor de Foute Top 1500. We halen er allebei veel plezier uit en ik ben van plan het vrijwilligerswerk nog lang voort te zetten.”

Bas en Michel op een duofiets

Vrijwilliger worden bij Bartiméus?

Enthousiaste mensen die graag een steentje willen bijdragen, ontvangen wij met open armen. En wij beantwoorden met plezier al je vragen over vrijwilligerswerk bij Bartiméus. Neem contact met ons op via één van onderstaande telefoonnummers, onderstaand e-mailadres of meld je aan en laat je gegevens achter via de button hieronder. 

Voor  Zeist kun je ons bereiken via:

E-mail: vrijwilligers@bartimeus.nl
Telefoonnummer: 0343 52 66 65 of 030 69 822 63

Word vrijwilliger en meld je aan!