Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Zoeken

Vrijwilligers vacatures in Doorn

Vrijwilligerswerk in Doorn

In de bossen tussen Doorn en Driebergen vind je ’t Sand, de locatie van Bartiméus Doorn. Hier wonen zo’n 350 mensen met een visuele en meervoudige beperking in kleinschalige woonvoorzieningen met alle faciliteiten binnen handbereik. Er is een gezondheidscentrum, een winkeltje, een bank, een kapel en een dorpshuis. In het multifunctionele centrum De Bies kunnen bewoners zwemmen, sporten en bewegen. En er zijn verschillende dagbestedingslocaties. Ook de Bosschool voor zeer moeilijk lerende kinderen is hier gevestigd. Kortom, een groene, gezellige en toegankelijke plek voor bewoners, begeleiders, naasten én vrijwilligers. Voor de vele vormen van recreatie en ontmoeting kunnen we namelijk niet zonder onze vrijwilligers. Daarom vertellen we je op deze pagina graag alles over vrijwilligerswerk in Doorn.

Dit kun je doen als vrijwilliger in Doorn

Maatje

Als enthousiaste vrijwilliger met een flinke dosis geduld en inlevingsvermogen kun jij een maatje zijn voor een individuele bewoner of binnen een woning. Je biedt ontspanning, gezelligheid en ondersteuning. Natuurlijk zoeken we daarbij naar een goede match. Kom gerust eens kennismaken en kijken of er een klik is! We geven je een paar voorbeelden:
 

 • Gezellig samen koken, veel van onze bewoners zijn er dol op. Ze helpen graag met kleine klusjes in de keuken. Zet jij binnenkort met jouw maatje een culinair hoogstandje op tafel?
 • Tijdens de vakanties en weekenden naar een pretpark, dierentuin of ander leuk uitje. Wie wil dat nu niet? Bouw een vertrouwensband op met je maatje en trek er samen op uit!
 • Lekker in beweging zijn, met de wind in je haar en de zon op je huid. Veel van onze bewoners gaan graag samen met jou naar buiten.
 • De één is heel spontaan, actief en sociaal, de ander vermaakt zich liever met lezen, knutselen of muziek luisteren. Ben jij het relaxte rustpunt voor jouw nieuwe maatje?
 • Lekker ontspannen in het warme water. Ga met je maatje dobberen in het zwembad van De Bies.
 • Leerlingen helpen op de Bosschool. Vrijwilligers met en zonder onderwijservaring zijn van harte welkom!
   

Vrijwilliger evenementen en vrijetijdsbesteding

Wij organiseren regelmatig workshops, cursussen en activiteiten voor de bewoners in Doorn. Afgestemd op de mogelijkheden en leeftijden van de mensen die meedoen en gericht op ontspanning en ontmoeting. Een greep uit de mogelijkheden:
 

 • Zingen en makkelijk contact maken zijn dé succesfactoren voor een enthousiaste koorvrijwilliger.
 • Een dubbele salto is niet nodig, maar de gymclub is zeker blij met jouw ondersteuning.
 • Zit jij nooit om een praatje verlegen? Dan ben jij bij onze woensdagmiddagsoos of vrijdagavondsoos vast helemaal op je plek.
 • Maak een daverend succes van het jaarlijkse zomerfeest, de kerstbeleving, een muziekfestijn, sportdag of één van de andere evenementen.
 • Geef een unieke workshop en vergroot de leefwereld van onze bewoners. Veel is mogelijk, van yoga tot schilderen en van djembé spelen tot taarten bakken.
   

Vrijwilliger dagbesteding

In Doorn vind je ook verschillende vormen van dagbesteding waar vrijwilligers met de juiste kennis van zaken meer dan welkom zijn. In onze werkplaatsen wordt bijvoorbeeld hout en steen bewerkt, brood gebakken en zeep gemaakt. Ook kun je er terecht voor de mooiste kaarten uit de papierschepperij, voor prachtige sierraden of om je auto te laten poetsen. Voor vrijwilligers met specifieke vakkennis en een warm hart voor de doelgroep zijn er mogelijkheden genoeg.

Goed om te weten: alle activiteiten zijn afhankelijk van de actuele omstandigheden. Ben je geïntresserd? Informeer dan eerst naar de mogelijkheden op dit moment. 

Het verhaal van Koert en Mart

Geconcentreerd stelt Koert de boormal in voor het boren van de achter-latten van de vogelhuisjes waar hij samen met vrijwilliger Mart aan werkt. Koert werkt met veel plezier op de afdeling Houtbewerking van werkplaats Boschwijk. ‘De vogelhuisjes die hier gemaakt worden zijn werkelijk prachtig,’ vindt Mart.

Lees het verhaal van Koert en Mart

Vrijwilliger Mart aan het werk samen met Koert

Het verhaal van Albert en Martijn, een actief duo

Albert woont in Driebergen en werkt 4 dagen per week op de boerderij in Langbroek. Hij gaat regelmatig op stap met vrijwilliger Martijn. Dat ze elkaar volledig vertrouwen blijkt wel uit een bijzondere gebeurtenis waarbij Martijn letterlijk het stuur uit handen gaf. Op de vraag of Albert nog weleens terugdenkt aan dat ritje blijft het even stil. 'Elke dag', zegt hij dan zacht.

Lees het verhaal van Albert en Martijn

Albert en Martijn samen op de fiets.

Vrijwilliger worden bij Bartiméus?

Enthousiaste mensen die graag een steentje willen bijdragen, ontvangen wij met open armen. En wij beantwoorden met plezier al je vragen over vrijwilligerswerk bij Bartiméus. Neem contact met ons op via één van onderstaande telefoonnummers, het e-mailadres of meld je aan en laat je gegevens achter via de onderstaande button. 

Voor Doorn kun je ons bereiken via:

E-mail: vrijwilligers@bartimeus.nl
Telefoonnummer: 0343 52 66 65 of 030 69 822 63

Meld je aan als vrijwilliger!