Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Zoeken

BBL-opleiding

Werken en leren

Wat mag je verwachten?
Word je aangenomen als leerling, dan krijg je van ons een contract voor 32 uur per week. Van deze uren ben je 24 uur per week bij Bartiméus aan het werk en ga je 8 uur per week naar school.

We geven vertrouwen en begeleiding. Soms werk je samen met een directe collega en in andere gevallen ga je alleen (stand alone) aan de slag. Maar altijd sluit je werkplek perfect aan bij je opleiding en de fase van jouw persoonlijke leerproces. Bovendien gooien we je niet meteen in het diepe. Je volgt eerst een uitgebreid inwerktraject. Zodat je alle ins en outs van het werken op een woning of dagbestedingslocatie goed leert kennen. Ook krijg je een werkbegeleider toegewezen bij wie je terecht kunt voor hulp en ondersteuning. Bijvoorbeeld als je een praktijksituatie nog eens wilt doorspreken of je afvraagt hoe je de theorie het beste in praktijk kunt brengen. Je hebt regelmatig begeleidingsgesprekken en voortgangsgesprekken met je teamleider en werkbegeleider. 

BBL-opleiding: wat neem je mee?

Natuurlijk heb je hart voor de zorg, veel geduld en een groot inlevingsvermogen. Je staat stevig in je schoenen en je denkt altijd in mogelijkheden en oplossingen. Om als leerling aan de slag te gaan bij Bartiméus is het daarnaast belangrijk dat je minimaal 18 jaar oud bent. Verder vragen we om een vmbo (tl, gl of kader), mavo-, havo- of vwo-diploma. Een mbo-diploma Helpende niveau 2 of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo mag ook.

De opleidingen starten meerdere keren per jaar. Voordat je begint met de BBL-opleiding ga je minimaal 3 maanden bij ons aan de slag om ervaring op te doen en in de praktijk te ontdekken of het werk echt bij je past. Wil je meer informatie stuur dan een mailtje naar lerenenwerken@bartimeus.nl
Let op: deze linkt opent in je e-mailprogramma. Wij nemen contact met je op.

Goed om te weten: vanwege de aangescherpte eisen op het gebied van Nederlands, Engels en rekenen, kan het zijn dat niveaubepalende testen onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

BBL-route voor zij-instromers

Met jouw motivatie zit het wel goed, want jij kiest niet voor niets voor de zorg. Of je nu aan het begin van je carrière staat, een switch hebt gemaakt of wilt doorstromen naar je droombaan, bij Bartiméus leer je de fijne kneepjes van dit unieke vak.

Meer informatie

Solliciteer direct

Haal je certificaten en ga aan de slag

Heb jij de droom om in de gehandicaptenzorg te werken? Maar heb je net niet het juiste diploma? Dan is dit je kans. Door middel van een certificatenroute stomen wij je in korte tijd klaar om daarna als Begeleider aan de slag te gaan.

Meer informatie

Solliciteer direct

Contact

Ben jij op zoek naar een plek waar je werken en leren kunt combineren en dan het liefst in een omgeving waar je echt van betekenis kunt zijn voor anderen? Word je blij van de gedachte dat jouw inzet eraan bijdraagt dat alle mensen met een visuele beperking (weer) kunnen meedoen? Neem contact met ons op.