Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Zoeken

Vrijwilligerswerk in Ermelo

Aan de rand van Ermelo ligt het groenrijke Parc Viventra. Hier wonen cliënten van Bartiméus en mensen zonder visuele beperking samen in één woonwijk onder het motto ‘gewoon wonen voor iedereen’. Er zijn zorgappartementen, kleinschalige woonvoorzieningen en het Henriëtte van Heemstra Huis, een modern verzorgingshuis voor ouderen met een visuele beperking. In het centrum van Ermelo is daarnaast nog woonlocatie de Wittenborgh gevestigd voor jongeren tussen de 17 en 25 jaar. Dankzij de verschillende faciliteiten en de goede bereikbaarheid, kunnen de bewoners van al deze locaties zoveel mogelijk zelfstandig functioneren. Zelfstandig betekent echter niet alleen. Soms is het prettig als iemand de etiketten in de supermarkt voor je kan lezen of gezellig met je mee gaat wandelen of fietsen. Dat is waar onze vrijwilligers om de hoek komen kijken. Wil jij met jouw tijd en aandacht het leven van een ander een beetje mooier maken? Wij vertellen je graag alles over vrijwilligerswerk in Ermelo.

Dit kun je doen als vrijwilliger in Ermelo

Maatje

Een maatje is zoveel meer dan iemand die af en toe meegaat wandelen, fietsen of winkelen. Een maatje is iemand die je kunt vertrouwen, waarmee je kunt lachen en die je een luisterend oor biedt als je dat nodig hebt. Een maatje is goud waard. Als enthousiaste vrijwilliger met een flinke dosis geduld en inlevingsvermogen kun jij die persoon zijn voor één van onze bewoners in Ermelo. Kom gerust eens kennismaken en kijken of er een klik is! We geven je een paar voorbeelden:
 

 • Samen boodschappen doen is zoveel leuker én handiger met z’n tweeën. Want hoe vind je nu je favoriete pot pindakaas als je blind of slechtziend bent?
 • De paden op, de lanen in. Met je neus in de wind. Wandelen is fijn voor jong en oud. Wie neem jij de volgende keer mee op een wandeling?
 • Een sociaal leven en netwerk opbouwen is belangrijk. Ook als je slechtziend of blind bent. Vergoot de leefwereld van jouw maatje met leuke uitstapjes.
 • De één is heel spontaan, actief en sociaal, de ander vermaakt zich liever met tv kijken, handwerken of muziek luisteren. Ben jij het relaxte rustpunt voor jouw maatje?
 • Met een auto kom je nog eens ergens. Een maatje met een rijbewijs en auto is dan ook een ongekende luxe. Voor wie houd jij jouw portier open?
   

Vrijwilliger activiteiten

Regelmatig zoeken wij actieve vrijwilligers die het leuk vinden om op vaste momenten samen met bewoners van de zorgappartementen of het Henriëtte van Heemstra Huis iets te ondernemen. Ga bijvoorbeeld:
 

 • Op zomerse avonden samen met andere vrijwilligers en bewoners (tandem)fietsen. Door de bossen en over de heide. Een kopje koffie op het terras mag natuurlijk niet ontbreken.
 • Zo nu en dan wandelen met de oudere bewoners van het Henriëtte van Heemstra Huis.
 • Samen met bewoners creatief aan de slag met handwerk- of knutselactiviteiten.
 • ​Gezellig samen zwemmen. Met jouw hulp kunnen bewoners genieten van bewegen in het water.

Goed om te weten: alle activiteiten zijn afhankelijk van de actuele omstandigheden. Ben je geintresseerd? Informeer dan eerst naar de mogelijkheden op dit moment. 

Het verhaal van onze fietsvrijwilligers

Op een mooie zomerse dinsdagavond verzamelen de bewoners van de zorgappartementen zich samen met hun vrijwilligers voor een mooie fietstocht door de prachtige natuur op de Veluwe rond Ermelo. De groep is goed op elkaar ingespeeld. Tandemfietsen met iemand die blind of slechtziend is, vraagt namelijk wel wat oefening. Goed communiceren is belangrijk. De voorrijder kijkt voor 2 en signaleert en benoemt de route en obstakels. Zowel de bewoners als de vrijwilligers genieten van een gezellige en ontspannen rit. “Wat ik zo leuk vind aan fietsen? Het in beweging zijn. Je ruikt de natuur en voelt de wind in je haren,” aldus één van de bewoners. Als ze aankomen bij een leuk terrasje hebben ze zin in een kop koffie of thee. Om vervolgens rustig aan de terugrit te beginnen. Door de bossen fietsen ze weer terug naar de zorgappartementen in Ermelo.

Fietsvrijwilliger met cliënt

Vrijwilliger worden bij Bartiméus?

Enthousiaste mensen die graag een steentje willen bijdragen, ontvangen wij met open armen. En wij beantwoorden met plezier al je vragen over vrijwilligerswerk bij Bartiméus. Neem contact met ons op via het telefoonnummer, e-mailadres of meld je aan en laat je gegevens achter via de onderstaande button. 

Voor de locatie Ermelo kun je ons bereiken via:

E-mail: vrijwilligerswerkermelo@bartimeus.nl
Telefoonnummer: 0343 52 66 65 of 030 69 822 63

Meld je aan als vrijwilliger!