Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Zoeken

Mart Lenoire vrijwilliger

Mart Lenoire is vrijwilliger bij Bartiméus

Elke dag werken honderden mensen met een visuele en vaak ook verstandelijke beperking met hart en ziel op onze dagbestedingen. Samen met vele vrijwilligers die hen hierbij begeleiden. Zoals Mart Lenoire die al 14 jaar meedraait bij werkplaats Boschwijk.

Mart lenoir op de houtbewerkingsafdeling

‘Een vogelhuisje.’ Mart Lenoire zegt het bijna liefkozend als hij één van de producten laat zien die bij Boschwijk worden gemaakt. ‘Tot op de millimeter strak gezaagd. Een boorgat erin. Dakje erop. Prachtig. Helemaal als je je bedenkt dat dat zagen, boren en monteren is gedaan door mensen die niet of nauwelijks kunnen zien. Ik werk hier nu al 14 jaar als vrijwilliger en nog elke dag ben ik blij verrast door wat we hier samen voor elkaar krijgen. Pas nog maakten ze bij de steenbewerking het nieuwe doopvont voor de Bartiméuskapel, van witte albastensteen en hout. Maar het gaat niet alleen om wat we maken. Het fijnste is misschien nog wel dat de mensen die hier werken sociaal bezig zijn. 

We hebben lol, er is respect voor wat iedereen doet en kan. We gingen een keer met mensen uit de werkplaats zelfgemaakte houten pennenbakjes naar een basisschool brengen. Die kinderen ontdekten dat iemand met een beperking veel meer kan dan je denkt. Ik ervaar dat hier dagelijks en ben altijd blij als anderen dat ook inzien. Onze harde werkers krijgen zo de waardering die ze verdienen.’ 

Meer verhalen

Alle verhalen van Bartiméus