Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Zoeken

Het verhaal van Conny

Het verhaal van Conny, begeleider bij een dagactiviteitencentrum

Ik werk met veel plezier met onze cliënten die naast hun visuele beperking ook moeilijk leesbaar gedrag laten zien. Het raakt me iedere keer weer hoe we door relatief simpele dingen een lach kunnen toveren op het gezicht van cliënten.

Foto Conny van den Heuvel

Ik ben Conny van den Heuvel;  begeleider bij het dagactiviteitencentrum De Gildehoek. Ik werk met veel plezier met onze cliënten die naast hun visuele beperking ook moeilijk leesbaar gedrag laten zien. Het raakt me iedere keer weer hoe we door relatief simpele dingen een lach kunnen toveren op het gezicht van cliënten. Zo begeleid ik een meisje dat heel blij en emotioneel wordt van klassieke muziek. Prachtig vind ik dat! 

Ik werk al heel lang bij Bartiméus maar ik leer nog steeds veel bij. Zeker nadat ik van functie ben veranderd. Hiervoor werkte ik op één van de woningen van Bartiméus in Doorn als begeleider. Toen ik na een aantal jaren de kans kreeg voor een nieuwe functie, ben ik die uitdaging graag aangegaan.

Wij kijken per cliënt wat er die dag nodig is en speelt en stemmen goed af met de collega’s op de woning. We geven elkaar wanneer nodig feedback op een goeie manier zodat we met elkaar verder komen en het nóg beter maken voor onze bewoners en cliënten. 

Dat maakt dat geen dag hetzelfde is maar wel een hele uitdaging. Wanneer je een flinke dosis inlevingsvermogen en geduld hebt, en ook een beetje flexibiliteit en gezelligheid meeneemt, dan komt het helemaal goed hier bij Bartiméus. 

Meer verhalen

 • 'Cliënten hebben mijn hart gestolen'

  Ik ben Gert Sijl, teamleider dagbesteding bij Bartiméus en ik woon met mijn gezin op de Zorgboerderij van Bartiméus in Langbroek. Omdat we hier wonen wordt werk ook hobby en dat vind ik prachtig.

  Lees meer 'Cliënten hebben mijn hart gestolen'
  Ervaringsverhaal
 • 'Gaaf als een bewoner mij echt vertrouwt'

  Ik ben Ilonka en bij Bartiméus begonnen als stagiaire en daarna kreeg ik hier een mooie baan als woonbegeleider. Nu werk ik als begeleider in een woning waar de bewoners een visuele en een verstandelijke beperking hebben.

  Lees meer 'Gaaf als een bewoner mij echt vertrouwt'
  Ervaringsverhaal
 • 'Blij verrast door wat we hier samen voor elkaar krijgen'

  Elke dag werken honderden mensen met een visuele en vaak ook verstandelijke beperking met hart en ziel op onze dagbestedingen. Samen met vele vrijwilligers die hen hierbij begeleiden. Zoals Mart Lenoire die al 14 jaar meedraait bij werkplaats Boschwijk.

  Lees meer 'Blij verrast door wat we hier samen voor elkaar krijgen'
  Ervaringsverhaal
Alle verhalen van Bartiméus