Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Zoeken

Verhaal Neline Esmeijer

Neline werkt bij de afdeling Aanmeldingen

Dat ik iemand een luisterend oor kan bieden en verder kan helpen vind ik het mooie aan mijn werk.

Foto Neline Esmeijer

Neline Esmeijer (54) werkt al 25 jaar bij Bartiméus en stond aan de wieg van de Infolijn. Nu verzorgt ze de aanmelding van nieuwe cliënten. ‘Wij zijn vaak het eerste luisterend oor.’

Als ik een nieuwe aanmelding krijg, verdiep ik me eerst in de verwijzing. Ik wil weten wat er speelt zodat ik het gesprek goed kan voeren. Dan bel ik en luister naar het verhaal. Ik ga na wat de belangrijkste hulpvragen zijn en plan de eerste afspraak in. Het is soms een hele puzzel: het verzamelen en interpreteren van alle informatie om de meest passende route te vinden voor die persoon. Iemand heeft bijvoorbeeld maculadegeneratie. Het zicht wordt steeds minder. Dat kan ook sociale gevolgen hebben. Kinderen zeggen dan: “Mijn moeder ziet wel een euromunt op de grond liggen, maar herkent niet de buurvrouw die aan de overkant naar haar zwaait”. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat die persoon toch kan functioneren? Helpt een loep als lezen niet meer lukt? Een tablet? Zijn adviezen in de thuissituatie gewenst? Als je minder gaat zien kan dat grote gevolgen hebben en zijn er veel vragen. Dat ik iemand een luisterend oor kan bieden en verder kan helpen vind ik het mooie aan mijn werk. 

 • 'Wij hebben echt iets bijzonders in huis'

  Ik heb geleerd dat er pas ruimte is voor groei als je je begrepen voelt. Specialistische kennis kan je verder helpen en handvatten geven.

  Lees meer 'Wij hebben echt iets bijzonders in huis'
  Ervaringsverhaal
 • 'Blij verrast door wat we hier samen voor elkaar krijgen'

  Elke dag werken honderden mensen met een visuele en vaak ook verstandelijke beperking met hart en ziel op onze dagbestedingen. Samen met vele vrijwilligers die hen hierbij begeleiden. Zoals Mart Lenoire die al 14 jaar meedraait bij werkplaats Boschwijk.

  Lees meer 'Blij verrast door wat we hier samen voor elkaar krijgen'
  Ervaringsverhaal
Alle verhalen van Bartiméus