Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Zoeken

Verhaal van Gert Sijl

Gert Sijl, teamleider dagbesteding bij Bartiméus

Ik ben Gert Sijl, teamleider dagbesteding bij Bartiméus en ik woon met mijn gezin op de Zorgboerderij van Bartiméus in Langbroek. Omdat we hier wonen wordt werk ook hobby en dat vind ik prachtig.

Gert Sijl bij de werkplaats

Ik ben ondernemend en ik word enthousiast van nieuwe manieren om te ondernemen in de zorg.  

Cliënten; die hebben mijn hart gestolen en ik vind ze nog steeds fantastisch. Het voortdurend zoeken en streven naar mogelijkheden om cliënten de perfecte dagbestedingsplek te geven. Op het moment dat ze de beperkingen ontstegen zijn en zo gelijkwaardig als mogelijk hun werk kunnen doen, ben ik een tevreden mens. Dit werk vraagt wel om visie en durven veranderen, zeker als de mogelijkheden daarom vragen. Alles is een kans! 

Ik heb al vaak gezien hoe collega’s cliënten in soms zeer moeilijke omstandigheden begeleiden. Het blijft moeilijk om aan te zien en ik ben telkens weer zeer onder de indruk van de begeleiders die de cliënt niet opgeven maar steeds weer opnieuw beginnen, alsof er niets gebeurd is. 

Die situaties vragen van mij als teamleider om daadkrachtig op te treden. Dat houdt mij scherp.

Wanneer je een hart hebt voor onze cliënten, het leuk vindt om steeds nieuwe kansen te grijpen en mee te veranderen én je kunt een beetje buiten de lijntjes kleuren; dan krijg je hier bij Bartiméus de mooiste resultaten. 

Meer verhalen

 • 'Blij verrast door wat we hier samen voor elkaar krijgen'

  Elke dag werken honderden mensen met een visuele en vaak ook verstandelijke beperking met hart en ziel op onze dagbestedingen. Samen met vele vrijwilligers die hen hierbij begeleiden. Zoals Mart Lenoire die al 14 jaar meedraait bij werkplaats Boschwijk.

  Lees meer 'Blij verrast door wat we hier samen voor elkaar krijgen'
  Ervaringsverhaal
 • 'Simpele dingen toveren een lach op het gezicht van cliënten'

  Ik werk met veel plezier met onze cliënten die naast hun visuele beperking ook moeilijk leesbaar gedrag laten zien. Het raakt me iedere keer weer hoe we door relatief simpele dingen een lach kunnen toveren op het gezicht van cliënten.

  Lees meer 'Simpele dingen toveren een lach op het gezicht van cliënten'
  Ervaringsverhaal
 • 'Gaaf als een bewoner mij echt vertrouwt'

  Ik ben Ilonka en bij Bartiméus begonnen als stagiaire en daarna kreeg ik hier een mooie baan als woonbegeleider. Nu werk ik als begeleider in een woning waar de bewoners een visuele en een verstandelijke beperking hebben.

  Lees meer 'Gaaf als een bewoner mij echt vertrouwt'
  Ervaringsverhaal
Alle verhalen van Bartiméus