Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Zoeken

Werken als arts of paramedicus

Oogarts onderzoek oudere cliënt

Bij Bartiméus zijn we er voor alle mensen in Nederland die slechtziend of blind zijn. Ook als ze een meervoudige beperking hebben of problemen ervaren met zien door bijvoorbeeld niet aangeboren hersenletsel. Zij kunnen bij ons terecht voor specialistische diagnostiek, behandeling en revalidatie. Op oogheelkundig gebied, maar ook als het gaat om psychische of psychiatrische problemen of stoornissen. Je vindt dan ook nergens zoveel specialistische kennis onder één dak als bij Bartiméus. Hier werk je als medisch professional in een vooruitstrevende en innovatieve omgeving samen met deskundige collega’s in multidisciplinair verband aan vaak complexe zorgvragen. Met volop ruimte voor professionele ontwikkeling, persoonlijke groei en kennisdeling. Bijvoorbeeld door bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek, opleiding en beleidsontwikkeling.

Oogheelkundige diagnostiek

Niet goed (meer) kunnen kijken, levert vaak veel angst en onzekerheid op. Een goede en snelle diagnose is dan van groot belang. Niet alleen geeft dit rust en duidelijkheid, ook maakt het een optimale behandeling en revalidatie mogelijk. Daarom werken onze oogartsen, orthoptisten, klinisch fysici, GZ- en neuropsychologen samen bij het uitvoeren en verbeteren van diagnostisch onderzoek. Denk aan oogheelkundig onderzoek, functiemetingen en elektrofysiologisch onderzoek, maar ook aan visueel-perceptieonderzoek bij bijvoorbeeld niet-aangeboren hersenletsel. Mede hierdoor hebben wij in de loop der jaren veel kennis opgebouwd over zeldzame en erfelijke oogheelkundige aandoeningen. Om deze specialistische diagnostiek te blijven ontwikkelen, investeren we veel in wetenschappelijk onderzoek.  

Lees meer

Behandeling en revalidatie

Als medisch professional word jij blij als alle puzzelstukjes in elkaar vallen en jouw cliënt precies die ondersteuning krijgt, die nodig is om een zo goed mogelijk leven te leiden. Een leven dat aansluit bij zijn of haar wensen, mogelijkheden en levensfase. Dit lukt alleen als alle schakels in het multidisciplinaire team optimaal functioneren en op elkaar ingespeeld zijn. Van de huisarts tot de arts verstandelijk gehandicapten en van de gedragsdeskundige tot de fysiotherapeut en alle andere deskundigen. Samen realiseren jullie een behandel- of revalidatietraject op maat met oog voor het complete cliëntsysteem. Soms door het uitvoeren van specialistisch vervolgonderzoek, een andere keer door advies te geven of bijvoorbeeld nieuwe zorgprogramma’s te ontwikkelen.  

Gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg

Iedereen kan te maken krijgen met psychische klachten. Ook als je slechtziend of blind bent en/of een verstandelijke beperking hebt. Dan is het fijn als je kunt vertrouwen op de expertise van deskundige specialisten en therapeuten. Unieke kennis en kunde op het gebied van Gespecialiseerde Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) die de afdeling Psychotherapie van Bartiméus in huis heeft. Voor onze eigen cliënten én voor mensen van buiten Bartiméus. Hier krijg jij als bevlogen klinisch psycholoog, GZ-psycholoog, orthopedagoog, psychotherapeut of psychomotorisch therapeut de kans om bij te dragen aan de observatie, diagnostiek en behandeling van cliënten met complexe psychische, psychiatrische, gedrags- en systeemproblematiek in combinatie met een visuele en/of verstandelijke beperking. 

Nieuwsgierig geworden?

Zoek jij ook een baan waarin je écht wat betekent voor anderen? Word je blij van de gedachte dat jouw inzet eraan bijdraagt dat alle mensen met een visuele beperking (weer) mee kunnen doen? Bekijk dan zeker even welke openstaande vacatures er zijn in jouw vakgebied.

Bekijk onze vacatures voor artsen en paramedici
Pand Bartiméus
 • 'Wij hebben echt iets bijzonders in huis'

  Ik heb geleerd dat er pas ruimte is voor groei als je je begrepen voelt. Specialistische kennis kan je verder helpen en handvatten geven.

  Lees meer 'Wij hebben echt iets bijzonders in huis'
  Ervaringsverhaal
 • 'Communicatie met bewoners met een beperking in horen en zien komt heel dichtbij'

  Bartiméus heeft heel bijzondere kennis en expertise rondom de begeleiding van mensen die slechtziend (blind) en slechthorend (doof) zijn én ook een verstandelijke beperking hebben.

  Lees meer 'Communicatie met bewoners met een beperking in horen en zien komt heel dichtbij'
  Ervaringsverhaal
 • Ik moest leren omgaan met een totaal ander leven

  'Ik help je wel even’. ‘Laat mij dat maar doen.’ ‘Zal ik je brengen?’ Simon kan die zinnetjes wel dromen. Sinds 2011 is hij zo goed als blind, bijna van de ene op de andere dag. Hij heeft er inmiddels mee leren leven, maar merkt dat mensen in zijn omgeving soms nog niet zo ver zijn.

  Lees meer Ik moest leren omgaan met een totaal ander leven
  Ervaringsverhaal
Alle verhalen van Bartiméus