Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Zoeken

Werken in Zorg en Welzijn

Onze cliënten zijn stuk voor stuk uniek. Uniek in wie ze zijn, wat ze kunnen en waar ze behoefte aan hebben. Zo’n 600 van hen wonen bij Bartiméus. Zij hebben een visuele en vaak meervoudige beperking. Denk aan een psychosociale aandoening, verstandelijke beperking met mogelijk niet-aangeboren hersenletsel of bijkomende uitdagingen in de vorm van een auditieve beperking of lichamelijke beperking. Dit maakt het werk als woonbegeleider, verpleegkundige of verzorgende IG bij Bartiméus zeer divers en afwisselend. Het overgrote deel van onze cliënten woont echter (gedeeltelijk) thuis, in een verpleeg- of verzorgingshuis of tijdelijk in een revalidatiecentrum. Ook zij kunnen rekenen op onze ondersteuning. De ambulant (woon-)begeleiders en maatschappelijk werkers van Bartiméus werken door heel Nederland en voor de meest uiteenlopende klantgroepen. Van kinderen tot ouderen. Ieder levensfase brengt immers specifieke uitdagen met zich mee. Uitdagingen waar onze helden steeds weer een passende oplossing voor zoeken.

Welke heldenrol past bij jou? Ga aan de slag als:

Woonbegeleider op een woning

Stel je eens voor: doen wat je het allerliefste doet, in een prachtige omgeving, met enthousiaste collega’s en cliënten die elke dag weer een glimlach op jouw gezicht toveren. Dat is werken als woonbegeleider bij Bartiméus. Samen kijken we welke werkplek het beste bij je past. Zo kun je bij ons werken met jongeren, volwassenen en ouderen. Maar ook met doofblinde cliënten, cliënten met een ernstige meervoudige beperking of een matige beperking.

Meer informatie over werken als woonbegeleider
Begeleider en client staan blij bij elkaar

Ambulant (woon)begeleider

Leven, leren, wonen en werken op je eigen manier, het klinkt zo logisch. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor mensen met een visuele en soms ook verstandelijke beperking bijvoorbeeld, kan dit een hele uitdaging zijn. Gelukkig zijn er mensen die precies begrijpen wat zij nodig hebben om het beste uit hun leven te halen. Deze helden zijn onze ambulante medewerkers. Maatschappelijk werkers en (woon-)begeleiders die cliënten en zorgprofessionals op de meest uiteenlopende locaties ondersteunen.

Begeleider en client lopen buiten

Verpleegkundige of verzorgende IG

Als verpleegkundige of verzorgende IG maak jij het verschil voor onze visueel beperkte cliënten die persoonlijke verzorging nodig hebben. Je bent de helpende hand, het luisterend oor en het steuntje in de rug. Even een arm om de schouder of een grapje maken, voor jou is het net zo vanzelfsprekend als medicatie toedienen of een wond verzorgen. Kortom, jij bent de rots in de branding en de spil in het zorgproces die ervoor zorgt dat onze cliënten het leven kunnen leiden dat bij hen past.

Ben je benieuwd hoe een dag als verpleegkundige bij Bartiméus er uit ziet? 

Bekijk deze vlog op YouTube
Begeleider en client

Begeleider bij de dagbesteding

Een fiets repareren, tuinieren, een taart bakken of een vogelhuisje maken als je blind bent? Waarom niet? Zelfstandig meedoen is voor iedereen belangrijk. Ook voor mensen met een visuele beperking. Daarom zoek jij als begeleider dagbesteding steeds naar passende activiteiten. Activiteiten die aansluiten bij de wensen, interesses en ontwikkelingsbehoeften. Zo maak jij het onmogelijke mogelijk, verleg je grenzen en vergroot je de leefwereld van je cliënten.

Een collega op de houtbewerkingsafdeling met een vogelhuisje in zijn hand

Nieuwsgierig geworden?

Zoek jij ook een baan waarin je écht wat betekent voor anderen? Word je blij van de gedachte dat jouw inzet eraan bijdraagt dat alle mensen met een visuele beperking (weer) mee kunnen doen? Bekijk de intramurale vacatures of ga naar onze ambulante vacatures  in Zorg en Welzijn.