Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Zoeken

Op zoek naar een baan als woonbegeleider in de zorg?

Kom werken en leren in de zorg: als woonbegeleider bij Bartiméus

Een woonbegeleider werkt bij ons met mensen die maar weinig zien of soms helemaal niets. En meestal is dat maar één van hun beperkingen. Als woonbegeleider help je onze bewoners een volwaardig leven te leiden. Je zult versteld staan over wat ze kunnen, wat ze doen en hoe ze in het leven staan. Er is altijd meer mogelijk dan je denkt. Ben je nog in opleiding dan kan je bij ons stage lopen, maar als je wil leren en werken te gelijk dan ga je een dag naar school en de andere vier dagen werk je. Heb je al een opleiding in de zorg op zak? Dan hopen wij ook van je te horen.  

Ja, ik heb belangstelling om bij Bartiméus te werken

Wat doet een woonbegeleider?

Je verleent als woonbegeleider zorg aan mensen met een visuele beperking en een of meerdere andere beperkingen. Je ondersteunt hen in het dagelijkse leven bij hun persoonlijke verzorging en dagbesteding. Jij brengt rust en stabiliteit. Persoonlijke aandacht, duidelijkheid en humor zijn hierbij belangrijk. Onze woonbegeleiders zorgen samen voor een prettige en veilige woonomgeving, zodat de bewoners zo zorgeloos mogelijk kunnen leven.     

Woonbegeleider Niels vertelt je in een video over hoe hij zijn baan als woonbegeleider in opleiding bij ons ervaart. Of lees dit interview met woonbegeleider Sietske. Laat je inspireren door hun verhalen.   

Artikel zorgspecial met Sietske

Waarom heeft Niels zoveel plezier in zijn werk?

Niels bezocht de informatiedag van Bartiméus en wist al snel; ‘Dit wil ik doen!’ Hij besloot de sprong te wagen en was blij te horen dat Bartiméus die uitdaging ook aan wilde gaan. Na 10 jaar werken in de hotelbranche werd hij woonbegeleider, ín opleiding, bij Bartiméus. Want naast alle nieuwe werkzaamheden, betekent dit voor hem ook weer de gang naar school. Op sommige momenten best pittig, maar het levert hem zoveel op! Geen dag is hetzelfde. Hij geniet van de interactie met de cliënt en hij is er trots op om onderdeel te kunnen zijn van zo’n fijn team.’

 

Bekijk het interview van Niels
Niels samen met Jeffrey

Werken in de bossen. Proef de sfeer

De omgeving waarin je als woonbegeleider werkt is prachtig. Onze bewoners wonen namelijk in wooncomplexen midden in een bosrijke omgeving van Doorn of Zeist. Bekijk gerust onze VR-tour voor een waardevolle impressie van Bartiméus in Doorn. Tijdens deze tour kun je ook een woning bezichtigen of verschillende video's bekijken van onze woonbegeleiders die met veel passie vertellen over hun werk.

Ervaar het zelf! Bekijk de VR-tour
Foto van het Plein uit de VRtour

Welk diploma heb je nodig?

Als je aan de slag wilt in de boeiende functie van woonbegeleider - niveau A dan heb je een diploma nodig van minimaal een afgeronde mbo-opleiding op niveau 3 binnen de gezondheids- of welzijnszorg. Voor Woonbegeleider niveau B geldt mbo-opleiding  op niveau 4 en ervaring met de doelgroep.  

Wil je weten wat er naast een diploma nog meer nodig is voor deze functie en wat wij jou als werkgever kunnen bieden? De beschrijving van verschillende vacatures voor de functie woonbegeleider staan voor je op een rij: 

Neem gerust contact met ons op

Bij Bartiméus stellen we alles in het werk om mogelijk te maken dat mensen met een visuele beperking het leven kunnen leiden dat bij hen past en zich voluit kunnen ontplooien. Want het gaat niet om hoeveel procent je ziet. Het gaat om hoeveel procent je leeft. Bartiméus 100% leven. 

Het kan zijn dat je nog vragen hebt over de vacatures van woonbegeleider, of over onze bewoners en Bartiméus als werkgever. We beantwoorden jouw vragen graag. We zijn te bereiken via collega Amira Postma op 06 18083119 of via wervingenselectie@bartimeus.nl. Of klik op de button hieronder om je gegevens achter te laten. Dan nemen wij contact met je op. Motivatie en CV zijn niet nodig. 

Ja, ik heb belangstelling om bij Bartiméus te werken