Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Zoeken

Werken in expertise en ontwikkeling

Bartiméus is hét landelijke expertisecentrum met betrekking tot visuele beperkingen. Bij ons vind je unieke kennis op het gebied van oogheelkundige diagnostiek, behandeling en revalidatie, gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg, onderwijs en technologie. Kennis die we op verschillende manieren ontwikkelen, toepassen en overdragen. Zodat mensen die slechtziend of blind zijn hun leven voor de volle 100% kunnen leven. Dit betekent zo zelfstandig mogelijk meedoen. Met de juiste hulpmiddelen en aanpassingen. Op een manier die past bij hun wensen en mogelijkheden. Daar maken onze specialisten, (wetenschappelijk) onderzoekers, strategen, adviseurs, programmamanagers, projectleiders en coördinatoren op het gebied van opleiding, innovatie en kennisontwikkeling zich elke dag weer sterk voor.

Kennisontwikkeling is teamwork

De beste resultaten behaal je samen. Zeker als het gaat om het ontwikkelen, toepassen en delen van kennis. Kennis die ervoor zorgt dat het leven van mensen met een visuele beperking beter en makkelijker wordt. Daarom werken we nauw samen met cliënten, medewerkers en ervaringsdeskundigen. Zij leveren nieuwe inzichten, stellen vragen en zien wat wel en niet werkt. Ook hebben zij een stem in de prioritering van projecten. Zo ontwikkelen we de expertise die nodig is voor baanbrekende onderzoeksmethoden, nieuwe behandelingen, revalidatietrajecten, opleidingen, hulpmiddelen, technologieën en mogelijkheden voor ondersteuning. Ook delen we onze kennis met de sector en stemmen we onze expertiseactiviteiten af met collega-instellingen, kennispartners en financiers.

Mensgericht, deskundig, vooruitstrevend en ondernemend

Werk je op het gebied van expertise en ontwikkeling bij Bartiméus, dan werk je op het snijvlak tussen wetenschap en praktijk, mens en technologie, gezondheidszorg en onderwijs, organisatie en maatschappij. Dit vraagt om een analytische blik, een sterke maatschappelijke betrokkenheid en de drive om het leven van mensen die slechtziend of blind zijn constant te verbeteren. Vandaag, morgen en in de toekomst. Samen met collega’s, universiteiten, hogescholen en andere kenniscentra werk je aan het ontwikkelen en onderbouwen van nieuwe kennis, het realiseren van praktische innovaties en het delen van inzichten via training en opleiding. Bijvoorbeeld binnen één van onze expertisecentra op het gebied van:

  • Oogheelkundige diagnostiek
  • Cerebrale visuele stoornissen (CVI)
  • Doofblindheid
  • Neuronale ceroid lipofuscinose (NCL)
  • Sociale relaties & gehechtheid bij visuele beperkingen
  • Niet aangeboren hersenletsel (NAH)

Erkenning door ZonMW

Sinds eind 2018 is Bartiméus door ZonMw erkend als expertiseorganisatie Zintuigelijk Gehandicapten, deelsector Visueel. Daar hoort een subsidie bij én de opdracht om samen met Koninklijke Visio en de Robert Coppes Stichting kennis te ontwikkelen die de participatie van mensen met een visuele beperking bevordert. Een opdracht die wij met liefde omarmen. Want er is nog genoeg te doen. De wereld waarin wij leven verandert razendsnel. Technologische en medische ontwikkelingen leiden tot nieuwe inzichten en mogelijkheden, maar ook tot nieuwe vragen en uitdagingen.
Als expertiseorganisatie zijn we ons steeds bewust van deze voortdurende en snelle ontwikkelingen. Reden genoeg om samen te werken. Samen weten we meer en bereiken we meer. Want bij kennis geldt: delen is vermenigvuldigen. Deel jij ook jouw expertise met ons?

Nieuwsgierig geworden?

Zoek jij ook een baan waarin je écht wat betekent voor anderen? Word je blij van de gedachte dat jouw inzet eraan bijdraagt dat alle mensen met een visuele beperking (weer) mee kunnen doen? Bekijk dan zeker even welke openstaande vacatures er zijn in jouw vakgebied.

Bekijk onze vacatures in expertise en ontwikkeling
medewerkers wandelen op campus zeist
Alle verhalen van Bartiméus