Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Zoeken

Werken & Leren en Stages

Werken en leren

Bij Bartiméus zijn we nooit uitgeleerd. Onze medewerkers krijgen volop mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen en verbeteren. Zo hebben we regelmatig leerwerkplekken voor bbl’ers, stageplaatsen voor bol’ers en hbo’ers en kun je een opleiding combineren met je baan. Wij werken daarvoor samen met diverse onderwijsinstellingen op mbo- en hbo-niveau. Ook is er de Bartiméus Academie. Hier leer je de specifieke kennis en vaardigheden die nodig zijn om mensen met een visuele beperking te ondersteunen. Vanuit onze jarenlange ervaring en expertise bieden we een breed scala aan opleidingen, trainingen en bijscholing voor professionals in zorg en onderwijs. Zo worden we samen steeds beter.

Wil jij ook beter worden bij Bartiméus? Kijk dan snel welke combinatie van werken en leren het beste bij jou past. En heb je eenmaal je opleiding met succes afgerond, dan bieden we je graag een vast contract aan.

Leer de fijne kneepjes van een uniek vak

Of je nu aan het begin van je carrière staat, een switch hebt gemaakt of wilt doorstromen naar je droombaan, bij Bartiméus leer je de fijne kneepjes van een uniek vak. Een vak waarin jij kleur geeft aan het leven van mensen met een visuele en vaak verstandelijke beperking. Dit doe je door werken en leren te combineren.

Regelmatig hebben we voor de locaties Doorn, Zeist en Ermelo leerwerkplekken voor de opleiding Begeleider gehandicaptenzorg (niveau 3), Verzorgende IG (niveau 3) en Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg (niveau 4). Ook kun je in aanmerking komen voor de associate degree-opleiding Social Work.

 

client en begeleider op bankje buiten

BBL-opleiding: wat mag je verwachten?

Word je aangenomen als leerling, dan krijg je van ons een contract voor 32 uur per week. Van deze uren ben je 24 uur per week bij Bartiméus aan het werk en ga je 8 uur per week naar school.

We geven vertrouwen en begeleiding. Soms werk je samen met een directe collega en in andere gevallen ga je alleen (stand alone) aan de slag. Maar altijd sluit je werkplek perfect aan bij je opleiding en de fase van jouw persoonlijke leerproces. Bovendien gooien we je niet meteen in het diepe. Je volgt eerst een uitgebreid inwerktraject. Zodat je alle ins en outs van het werken op een woning of dagbestedingslocatie goed leert kennen. Ook krijg je een werkbegeleider toegewezen bij wie je terecht kunt voor hulp en ondersteuning. Bijvoorbeeld als je een praktijksituatie nog eens wilt doorspreken of je afvraagt hoe je de theorie het beste in praktijk kunt brengen. Je hebt regelmatig begeleidingsgesprekken en voortgangsgesprekken met je teamleider en werkbegeleider.

 

BBL-opleiding: wat neem je mee?

Natuurlijk heb je hart voor de zorg, veel geduld en een groot inlevingsvermogen. Je staat stevig in je schoenen en je denkt altijd in mogelijkheden en oplossingen. Om als leerling aan de slag te gaan bij Bartiméus is het daarnaast belangrijk dat je minimaal 18 jaar oud bent. Verder vragen we om een vmbo (tl, gl of kader), mavo-, havo- of vwo-diploma. Een mbo-diploma Helpende niveau 2 of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo mag ook.

De opleidingen starten meerdere keren per jaar. Voordat je begint met de BBL-opleiding ga je minimaal 3 maanden bij ons aan de slag om ervaring op te doen en in de praktijk te ontdekken of het werk echt bij je past. Wil je meer informatie stuur dan een mailtje naar lerenenwerken@bartimeus.nl en wij nemen contact met je op.

Goed om te weten: vanwege de aangescherpte eisen op het gebied van Nederlands, Engels en rekenen, kan het zijn dat niveaubepalende testen onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Meer Informatie?

Ben jij op zoek naar een plek waar je werken en leren kunt combineren en dan het liefst in een omgeving waar je echt van betekenis kunt zijn voor anderen? Word je blij van de gedachte dat jouw inzet eraan bijdraagt dat alle mensen met een visuele beperking (weer) kunnen meedoen? Mail dan naar lerenenwerken@bartimeus.nl.

Stage lopen bij Bartiméus

Wil je ervaring opdoen tijdens een interessante en leerzame stage in de gehandicaptenzorg? 

Dan ben je bij Bartiméus aan het juiste adres. Bartiméus is een door het SBB erkend leerbedrijf en biedt stageplekken op verschillende locaties waar onze cliënten wonen, leren en werken.

Tijdens je stage werk je mee op een afdeling en voert onder toezicht van je begeleider alle werkzaamheden uit die horen bij de functie waarvoor je wordt opgeleid. Je ontvangt een stagevergoeding zoals vastgesteld in de CAO-gehandicaptenzorg.
Tijdens je stage heb je de mogelijkheid om een kamer in de personeelsflat in Doorn te huren.

Stagemogelijkheden bij Bartiméus:

 • Stage op mbo-niveau. Bijvoorbeeld: helpende, (persoonlijk) begeleider gehandicaptenzorg, (persoonlijk) begeleider specifieke doelgroepen, verzorgende IG, verpleegkundige.
 • Stage op hbo-niveau. Bijvoorbeeld Social Work (AD), verpleegkunde, pedagogiek.

Doe je een zorgopleiding en zoek je een stageplek, klik dan hier om je aan te melden.

 

Naast zorg en welzijn, zijn er geregeld mogelijkheden om stage te lopen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, ICT, facilitaire dienstverlening of HR. 

Voor al je vragen over onze stageplaatsen kun je terecht bij ons stagebureau. De stagecoördinator kan je precies vertellen of wij een stageplek hebben die aansluit bij jouw wensen en opleiding. Neem gerust contact op via stagebureau@bartimeus.nl.

Pand Bartiméus
 • Het werkplezier van Ista en Jenneke

  Ista en Jenneke lopen stage op woongroep Lantana bij Bartiméus in Ermelo. Hier wonen volwassenen met een visuele beperking in een geïntegreerde woonwijk tussen mensen zonder beperking. ‘De doelgroep is heel gevarieerd en biedt veel ontwikkelingsmogelijkheden. We voelen ons hier echt thuis'!

  Lees meer Het werkplezier van Ista en Jenneke
  Ervaringsverhaal
 • 'Gaaf als een bewoner mij echt vertrouwt'

  Ik ben Ilonka en bij Bartiméus begonnen als stagiaire en daarna kreeg ik hier een mooie baan als woonbegeleider. Nu werk ik als begeleider in een woning waar de bewoners een visuele en een verstandelijke beperking hebben.

  Lees meer 'Gaaf als een bewoner mij echt vertrouwt'
  Ervaringsverhaal
 • 'Wij hebben echt iets bijzonders in huis'

  Ik heb geleerd dat er pas ruimte is voor groei als je je begrepen voelt. Specialistische kennis kan je verder helpen en handvatten geven.

  Lees meer 'Wij hebben echt iets bijzonders in huis'
  Ervaringsverhaal
Alle verhalen van Bartiméus