Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Aan het werk (blijven)

Werken met een visuele beperking? Ja natuurlijk kan dat.  Al kan het in praktijk lastig zijn om een baan te vinden en zullen er uitdagingen zijn waar je mee te maken krijgt.

Bartiméus heeft de ervaring, kennis en creativiteit in huis om samen op zoek te gaan naar een baan die bij je past. Jouw capaciteiten en ambities vormen daarbij het uitgangspunt. Wij adviseren over en begeleiden je bij het gehele traject of bij één of meerdere onderdelen. Welke onderdelen dat zijn is natuurlijk afhankelijk van de vraag die je hebt. Tijdens het intakegesprek maken we afspraken over de stappen die we gaan nemen.

Een baan die bij je past

Natuurlijk wil je graag een baan vinden, maar het is belangrijk om stil te staan bij wat je opties en mogelijkheden zijn. Zodat je niet alleen zeker weet dat je nu op je plek zit, maar ook op lange termijn je baan kan behouden. Op die manier blijft werken leuk en kost het je minder energie. Maar hoe vind je een baan die bij jou past? Hoe weet je wat je leuk vindt? Wat zijn jouw mogelijkheden? Wij kunnen je ondersteunen in je zoektocht naar een baan die bij je past. Met  loopbaanadvies van Bartiméus krijg je inzicht in je talenten, motivatie, persoonlijke kwaliteiten en ambities. Je krijg een advies op maat waarmee je aan de slag kan.

Illustratie in 5 stappen naar een baan die bij je past

1.      Intake & oriëntatie

 • Kennismaken en bespreken van je wensen
 • Waar wil je hulp bij en waar niet?

2.      Wat kan ik & wat wil ik?

 • Waar liggen mijn talenten en interesses?
 • Wat zijn mijn aandachtspunten?
 • Wat is haalbaar voor mij?

3.      Welke opleiding past bij mij?

 • Wat kies ik?
 • Welke opleiding vergroot mijn kansen op een baan?

4.      Welke baan past bij mij?

 • Welke arbeidsmogelijkheden heb ik?
 • Wat heb ik nodig om goed te kunnen functioneren?
 • Welke bedrijfscultuur past bij mij?

5.      Advies & actieplan

 • Advies over welke taken en werkzaamheden bij je passen
 • Persoonlijk advies om de juiste vervolgstappen te zetten. Zelf of als gewenst met hulp.

Loopbaanadvies?

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Bel dan met een van onze medewerkers Vermeld daarbij dat je een arbeidsvraag hebt. Dan word je gekoppeld aan een arbeidsconsulent.

Weer (deels) aan het werk

Ontvang je een uitkering van het UWV of gemeente of val je onder de participatiewet? Dan kunnen we je ondersteunen bij het vinden van een passende, duurzame baan. Na een (lange) periode waarin je niet hebt gewerkt, kan het terugkeren naar werk best een grote stap zijn. Onder professionele begeleiding van een arbeidsconsulent ga je actief op zoek naar passend werk. Je persoonlijke situatie en behoeften staan hierbij centraal. Diverse vormen van re-integratie trajecten worden uitgevoerd door Bartiméus Werkpad. Werkpad heeft hiervoor contracten met het UWV. De trajecten worden individueel gegeven en op maat gemaakt. Samen met je consulent maak je op deze manier werk van werk.

Neem contact op met Bartiméus Werkpad via telefoonnummer 0341 – 498 498 of mail naar sterkinwerk@bartimeus.nl

REA College: een opleiding die bij je past

Heb je nog geen opleiding afgerond maar wil je graag weten welke opleiding en welk werk bij jouw talent past? Ontdekken wat je echt leuk vindt om te doen? En waar jij goed in bent? Wij kunnen je helpen bij deze ontdekkingstocht. Je kunt meedoen met de TalentenExpeditie. Dan krijg je in acht weken tijd een goed beeld van jouw talenten, jouw kwaliteiten en jouw aandachtspunten. Je maakt op een praktische manier kennis met verschillende vakgebieden. Na afloop van de TalentenExpeditie krijg je een concreet advies zoals begeleiding naar werk, een gerichte training of een (beroeps)opleiding.

Wil je graag een vak leren, maar kun je niet terecht in het reguliere beroepsonderwijs? Dan maakt REA College er werk van. Bij REA College krijg je een beroepsopleiding op maat en begeleiding bij het vinden van een baan. REA College is er voor studenten vanaf 18 jaar. Volwassenen en jongvolwassenen, die niet terecht kunnen in het reguliere beroepsonderwijs. Bartiméus start sinds 2024 géén nieuwe scholingstrajecten meer vanuit REA College. Heliomare en Pluryn wel.

Meer over REA College

Studiekeuzeonderzoek voor jongeren

Als je jong bent en een visuele beperking hebt, is het lastiger om duidelijk te krijgen welke opleiding bij je past. Wanneer je bijvoorbeeld goed bent in wiskunde en economie, dan kan accountancy hier goed bij aansluiten. Maar is dit ook passend bij de visuele beperking als het gaat om werktempo en visuele vermoeidheid? In ons 2 of 3 daags onderzoek krijg je antwoord op vragen als: Wat kan ik? Wat vind ik leuk? En wat past bij mij als persoon? Ben je geïnteresseerd, ben je onder de 18 jaar of heb je vragen? Neem dan contact op met je eigen Ambulant Onderwijskunde Begeleider (AOB) of met een loopbaanadviseur van Bartimeus via 0341 – 498 498.