Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Wonen voor volwassenen met een meervoudige beperking

Ben je op zoek naar een plek waar je met je visuele beperking en/of meervoudige beperking prettig kunt wonen? Met de juiste voorzieningen, begeleiding en zorg? Bekijk dan ons aanbod van kleinschalige woonvoorzieningen in Doorn, Zeist en Driebergen.

Onze woningen hebben allemaal hun eigen karakter en accenten in wat nodig is aan zorg en begeleiding. Zo zijn er woningen voor mensen met specifieke zorg en begeleidingsvragen zoals voor cliënten met een beperking in horen en zien. Voor cliënten met een ernstige meervoudige beperking en medische kwetsbaarheid. En voor mensen met een licht tot matige verstandelijke beperking.

Kenmerkend voor al onze woningen is de kleinschaligheid en huiselijke setting. Zo kunnen we onze zorg goed afstemmen op jouw behoeftes. Het aantal bewoners per woning varieert afhankelijk van wat jij nodig hebt in begeleiding en zorg. In iedere woning voer je samen met de begeleiders/verzorgenden en medebewoners een huishouden. Afhankelijk van wat jij hierin kunt, draag je je steentje bij.  Wanneer je mogelijkheden hierin beperkt zijn, word je toch zoveel mogelijk betrokken bij wat er in de woning gebeurt.

Regio Utrecht, In het groen, Met de juiste begeleiding, Veel voorzieningen

Onze woningen in Doorn

In Doorn geven we zorg aan mensen met een meervoudige beperking. Dat betekent dat onze bewoners hier een visuele en verstandelijke beperking hebben en soms bijkomende problematiek en/of beperkingen. Sommige bewoners zitten in een rolstoel en ook hebben we medische kwetsbare mensen bij ons wonen.

We hebben acht specifieke woningen voor mensen met een beperking in horen en zien (doofblindheid). Ook zijn er twee andere woningen voor kinderen en jongeren. De leeftijd van onze bewoners is uiteenlopend. Echter, de meeste van hen zijn 50+.

Een woning op het woonzorgpark Doorn

Woonzorgpark

De woningen in Doorn vormen een woonzorgpark in een mooie bosrijke omgeving. Er zijn veel diensten en voorzieningen binnen handbereik. Zo is er een gezondheidscentrum waar medische en paramedische zorg plaatsvindt. Bewoners kunnen onder andere een huisarts, fysiotherapeut, tandarts en ergotherapeut bezoeken. 

Bekijk de plattegrond van ons woonzorgpark in Doorn

Dagbesteding

Op het woonzorgpark zijn er veel dagbestedingsmogelijkheden. Bij het inzetten van dagbesteding kijken we samen wat het beste past. Leuk werk is belangrijk en daarom hebben we voor ieder wat wils: houtbewerken, kaarsen maken, koken, bakken, dierverzorging, tuinieren en sieraden maken, auto’s wassen en fietsen repareren.  

Een bewoner van Bartiméus met een takje met blaadjes in haar hand.

Naast de dagbesteding op locatie, zijn er woningen waar de dagbesteding thuis wordt gegeven. Dit is bijvoorbeeld het geval voor onze oudere bewoners. Door de dagbesteding op de woning te geven, kan er goed rekening gehouden worden met de energiebalans van onze oudere en kwetsbaardere bewoners. 

Geestelijke verzorging 

Ons pastoraat is beschikbaar voor het geestelijk welzijn. In de kapel op het woonzorgpark zijn er regelmatig kapeldiensten, passend bij onze bewoners. Ook zijn er diverse gespreksgroepjes en is er aandacht voor feestdagen zoals Pasen en Kerst. Het pastoraat biedt ook een warme omgeving voor bewoners met een andere geloofsachtergrond.  

 

bewoner in rolstoel

Vrijetijd 

Voor de invulling van vrijetijd is er een gevarieerd programma van activiteiten, workshops en evenementen. Zo zijn er verschillende clubs en cursussen. Denk daarbij aan koor, schilderen, bewegen en ontspannen, gym, fitness, muzieklessen en judo. Ook organiseren we bijvoorbeeld filmmiddagen, optredens van bandjes, theatervoorstellingen en jaarlijks terugkerende grote evenementen zoals de truckersdag, het jaarfeest en de kerstweek. 

Voor de nodige beweging is er het sport en bewegingscentrum. En, hoe leuk is dat, er is op ons zorgpark ook een heus Dorpshuis! Hier kunnen bewoners en familie gezellig koffiedrinken. Verder is de historische moestuin, een mooie plek voor een wandeling en kopje thee of koffie. En een opvallende activiteit waar we trots op zijn, is ‘Radio Bartje’. Samen met een professionele radio-DJ maken tientallen bewoners hier iedere week een radioshow waar veel bewoners met plezier naar luisteren.

Benodigde indicatie 

Voor wonen op ons woonzorgpark in Doorn is een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) nodig. Passende indicaties zijn: 

 • ZGvis 3, 4, of 5 
 • VG 5, 6, 7 of 8 
 • ZGaud 2, 3 of 4 

De zorg wordt geboden in Zorg in Natura (ZiN). 

Onze woningen in Zeist

In Zeist bieden we zorg aan mensen met een visuele beperking en aan mensen met een meervoudige beperking.  

Er is één woning voor normaal begaafde tot moeilijk lerende kinderen en jongeren. Op de andere woningen hebben de bewoners naast de visuele beperking ook een verstandelijke beperking. Bij een aantal bewoners is er daarnaast sprake van een lichamelijke beperking. Ook in Zeist wonen cliënten die een beperking hebben in horen en zien (doofblindheid). 

De leeftijd van de mensen die in Zeist wonen is uiteenlopend: van kinderen tot dertigers. Echter, de meeste bewoners zijn jongeren of (jong)volwassenen. Gezien de leeftijd zijn veel woningen gericht op ontwikkeling en het aanleren van vaardigheden.

Woonzorgpark op loopafstand van het centrum 

De woningen in Zeist vormen een woonzorgpark. Het is dicht bij het centrum van Zeist, waar bewoners gezellig kunnen winkelen of van een terrasje genieten.

Het woonzorgpark Zeist is net als locatie Doorn een locatie met behandeling. Voor medische en paramedische vragen zijn er spreekuren op de locatie. Bewoners kunnen ook terecht in het gezondheidscentrum op woonzorgpark Doorn. 

Dagbesteding 

Op het woonzorgpark in Zeist zijn eveneens verschillende mogelijkheden voor dagbesteding. Ook hier kijken we samen naar wat het beste bij de bewoner past.  Een aantal bewoners uit Zeist gaat voor hun dagbesteding naar een andere locatie, bijvoorbeeld op het woonzorgpark in Doorn. Dit is over het algemeen geregeld met taxivervoer.  

Breed aanbod aan dagbestedingsmogelijkheden
Een bewoner in een rolstoel en een begeleider maken buiten een ommetje
Een bewoner speelt op haar keyboard

Pastoraat en vrijetijd 

In Zeist worden gespreksgroepen georganiseerd door het pastoraat. Wat betreft vrijetijd zijn er diverse activiteiten, zoals knutselen, koken, muziek en 'Koffer vol verhalen’. Op de zaterdagen worden er regelmatig activiteiten geboden, zoals spelletjes of een lunch/brunch. Op de vrijdagavond is er de Soos waar bewoners kunnen genieten van leuke muziek en een drankje. Het jaarlijkse eigen Songfestival is een geliefde traditie bij Bartiméus.  

In Zeist is er een kleine fitnessruimte waar bewoners lekker kunt bewegen. Regelmatig is daar een bewegingsagoog aanwezig. Verder levert een rondje over het zorgpark ook al een mooie wandeling op.  

Sommige cliënten sluiten voor de vrijetijdsactiviteiten aan bij de activiteiten in Doorn.  

Benodigde indicatie 

Voor wonen op het woonzorgpark van Bartiméus Zeist is een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) nodig. Passende indicaties zijn: 

 • ZGvis 3, 4, of 5 
 • VG 5, 6, 7 of 8 
 • ZGaud 2, 3 of 4  

De zorg wordt geboden in Zorg in Natura (ZiN). Zorg op basis van een indicatie vanuit de Jeugdwet is bespreekbaar. 

Onze wijkwoningen

Op verschillende locaties biedt Bartiméus wonen midden in de woonwijk. Deze vorm van wonen is mogelijk in Doorn, Driebergen en Zeist. 

 

De woningen richten zich op mensen met een visuele beperking in combinatie met een licht tot matige verstandelijke beperking of normale begaafdheid. Daarbij kan er sprake zijn van psychische kwetsbaarheid. 

Doordat de woningen midden in de woonwijk gesitueerd zijn en veelal dicht bij het centrum, stelt het de bewoners zoveel mogelijk in staat om deel te nemen aan het sociale- maatschappelijke leven. 

woningen bestaan zowel uit losstaande eengezinswoningen waar sanitair en keuken veelal gedeeld wordt, als uit appartementen en studio’s. Deze appartementen en studio’s bevinden zich in woon-zorgcomplex de Traaij in Driebergen. 

De wijkwoningen zijn locaties inclusief behandeling.

Benodigde indicatie 

Voor wonen op het woonzorgpark van Bartiméus Zeist is een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) nodig. Passende indicaties zijn: 

 • ZGvis 3, 4, of 5 
 • VG 5, 6, 7 of 8 
 • ZGaud 2, 3 of 4  

De zorg wordt geboden in Zorg in Natura (ZiN). Zorg op basis van een indicatie vanuit de Jeugdwet is bespreekbaar. 

Meer weten over wonen bij Bartiméus?

Wil je meer weten over wonen bij Bartiméus? Of wil je een rondleiding op één van onze woonlocaties? Neem dan contact met ons op.

Download onze woonfolder

 • Koken voor twintig

  Sinds een kleine vier jaar kookt Rob Doornkamp samen met zijn vrouw An regelmatig voor de bewoners en begeleiders van Achterhoeklaan 5 en 6. ‘Ze zien genieten van de gezelligheid, daar doen we het voor’ vertelt Rob.

  Lees meer Koken voor twintig
  Ervaringsverhaal
 • Van fietsvierdaagse naar fietsmaatje

  Gina Adelaar deed zo’n twee jaar geleden samen met haar blinde echtgenoot mee met de jaarlijkse fietsvierdaagse in Zeist. Hier leerde ze bewoner Jeremy kennen. “We kletsten met elkaar en hij nodigde ons uit op de koffie. Bij het bezoek op de woning vroeg hij of ze zijn maatje wilde worden."

  Lees meer Van fietsvierdaagse naar fietsmaatje
  Ervaringsverhaal
 • 'Communicatie met bewoners met een beperking in horen en zien komt heel dichtbij'

  Bartiméus heeft heel bijzondere kennis en expertise rondom de begeleiding van mensen die slechtziend (blind) en slechthorend (doof) zijn én ook een verstandelijke beperking hebben.

  Lees meer 'Communicatie met bewoners met een beperking in horen en zien komt heel dichtbij'
  Ervaringsverhaal
Alle verhalen van Bartiméus