Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Wonen voor volwassenen met een meervoudige beperking

Heb je een visuele en een verstandelijke beperking? Dan kun je bij ons terecht op drie locaties: Doorn, Zeist en Driebergen. Acht van onze woningen in Doorn zijn bestemd voor bewoners met doofblindheid.

In iedere woning voer je samen met de begeleiders en huisgenoten een huishouden. Iedere bewoner geeft zoveel mogelijk zelf invulling aan zijn leven.  

bewoner in doofblinde woning
bewoner maakt wandeling met begeleidster

Dagbesteding

We kijken naar welke daginvulling het best bij jou past. Want leuk werk is voor iedereen belangrijk. We bieden verschillende soorten dagbesteding; van houtbewerken, kaarsen maken, koken, bakken, dierverzorging, tuinieren en sieraden maken tot auto’s wassen en fietsen repareren. Er is voor elk wat wils.

Vrije Tijd

Op alle woonlocaties bieden we een gevarieerd programma met activiteiten, cursussen, workshops en evenementen. Zo zijn er verschillende clubs en cursussen. Denk daarbij aan koor, schilderen, bewegen en ontspannen, gym, fitness, muzieklessen en judo. Daarnaast organiseren we bijvoorbeeld filmmiddagen, optredens van bandjes, theatervoorstellingen en jaarlijks terugkerende grote evenementen als de truckersdag, het Jaarfeest en de kerstweek. 

Andere activiteiten

Voor het geestelijk welzijn staat het pastoraat voor je klaar en iedere week kun je een Kapeldienst bijwonen. Verder is Radio Bartje een opvallende aanwezigheid. Samen met een professionele radio-DJ maken tientallen bewoners hier iedere week een radioshow waar veel bewoners met plezier naar luisteren. 

bewoner in rolstoel

Op de locaties en in de buurt zijn tal van voorzieningen waar je als bewoner kunt doen wat jij leuk vindt. Zelfstandig of samen met de begeleider. Of ouders samen met hun zoon of dochter. Gezellig een kopje koffie drinken in het Dorpshuis. En wat te denken van lekker zwemmen in ons aangepaste zwembad De Bies. Een wandeling of een stukje fietsen met een duo- of tandemfiets in de mooie omgeving. Fijn en veilig wonen in een mooie omgeving. 

Vragen over wonen bij Bartiméus?

Wil je meer weten over wonen bij Bartiméus? Of wil je een rondleiding op één van onze woonlocaties voor mensen met een meervoudige beperking? Neem dan contact met ons op.

Plattegrond van ons terrein in Doorn

Het grootste terrein van Bartiméus is in Doorn. Er zijn ook woningen van Bartiméus in Zeist, Driebergen en Ermelo.

 • Koken voor twintig

  Sinds een kleine vier jaar kookt Rob Doornkamp samen met zijn vrouw An regelmatig voor de bewoners en begeleiders van Achterhoeklaan 5 en 6. ‘Ze zien genieten van de gezelligheid, daar doen we het voor’ vertelt Rob.

  Lees meer Koken voor twintig
  Ervaringsverhaal
 • Van fietsvierdaagse naar fietsmaatje

  Gina Adelaar deed zo’n twee jaar geleden samen met haar blinde echtgenoot mee met de jaarlijkse fietsvierdaagse in Zeist. Hier leerde ze bewoner Jeremy kennen. “We kletsten met elkaar en hij nodigde ons uit op de koffie. Bij het bezoek op de woning vroeg hij of ze zijn maatje wilde worden."

  Lees meer Van fietsvierdaagse naar fietsmaatje
  Ervaringsverhaal
 • 'Communicatie met bewoners met een beperking in horen en zien komt heel dichtbij'

  Bartiméus heeft heel bijzondere kennis en expertise rondom de begeleiding van mensen die slechtziend (blind) en slechthorend (doof) zijn én ook een verstandelijke beperking hebben.

  Lees meer 'Communicatie met bewoners met een beperking in horen en zien komt heel dichtbij'
  Ervaringsverhaal
Alle verhalen van Bartiméus