Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Wonen, wat past bij jou?

Ben je op zoek naar een plek waar je kunt wonen met je visuele beperking en/of meervoudige beperking? Een plek waar je passende begeleiding en zorg krijgt? Bekijk dan ons aanbod van kleinschalige woonvoorzieningen. We hebben woningen voor kinderen en volwassenen met een meervoudige beperking. Ook bieden we woonvormen voor jongvolwassenen, volwassenen en senioren met een visuele beperking en eventuele bijkomende beperkingen.

Onze locaties voor kleinschalig wonen

Bij ons wonen verschillende groepen mensen. Wel allemaal met een visuele beperking. Ze wonen in onze kleinschalige woonvoorzieningen die gelegen zijn in Doorn, Zeist, Driebergen en Ermelo. Afhankelijk van de locatie zijn de woningen gesitueerd in een woonzorgpark of in de wijk. 

Typerend is het eigen karakter van onze woningen. Ze hebben allemaal eigen accenten waardoor ze geschikt zijn voor verschillende groepen bewoners. Zo zijn er woningen waar volwassenen en senioren zelfstandig wonen. Woningen voor mensen met specifieke zorg en begeleidingsvragen, zoals voor cliënten met een beperking in horen en zien. Of woningen voor cliënten met een ernstig meervoudige beperking en medische kwetsbaarheid. En voor mensen met een licht tot matige verstandelijke beperking. Jongvolwassenen wonen ook zelfstandig - op kamers - met begeleiding op maat.

Kleinschalig met afgestemde zorg

Wat al onze woningen gemeen hebben is de kleinschaligheid en huiselijke setting. Dankzij de kleinschaligheid kunnen we onze zorg goed afstemmen op jouw behoeftes en op die van andere bewoners. Het aantal bewoners per woning varieert afhankelijk van wat jij nodig hebt in begeleiding en zorg. In iedere woning voer je samen met de begeleiders/verzorgenden en medebewoners een huishouden. Afhankelijk van wat jij hierin (aan)kunt, draag jij jouw steentje bij. Ook als je mogelijkheden hierin beperkt zijn word je zoveel mogelijk betrokken bij het reilen en zeilen in de woning. 

jongvolwassene met begeleider
bewoonster in henriette van heemstra huis

Wie wonen er bij ons?

Bij ons wonen cliënten van verschillende leeftijd en met uiteenlopende zorgbehoeften en begeleidingsvragen. 

Heb je een visuele en een verstandelijke beperking? Dan kun je bij ons terecht op drie locaties: Doorn, Zeist en Driebergen.

Wonen met een meervoudige beperking in de regio Zeist

Ben je tussen de 18 en 25 jaar oud en wil je op kamers gaan wonen? Op locaties in de regio Zeist en Ermelo leer je met een visuele beperking om zelfstandig te wonen.

Wonen op kamers voor jongvolwassenen in de regio Zeist of Ermelo

Voor slechtziende en blinde mensen (met bijkomende beperkingen) bieden wij in Ermelo verschillende woonvormen aan.

Wonen voor volwassenen in Ermelo

Senioren van 65 jaar of ouder mét een visuele (en/of auditieve) beperking kunnen bij ons in Ermelo wonen met gelijkgestemden.

Wonen voor senioren in Ermelo

Kosten

Voor alle woonplekken bij Bartiméus is een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) noodzakelijk. Dit geldt ook voor de zelfstandige appartementen. Als je meer wilt weten over de indicatie die nodig is: neem dan gerust contact met ons op.

Kwaliteit

Brochure Langdurige zorg, hoe is dit geregeld bij Bartiméus?

In deze brochure leggen we uit welke zorg en diensten Bartiméus kan leveren aan cliënten die een indicatie hebben vanuit de Wet Langdurige Zorg. 

Vragen over wonen bij Bartiméus?

Wil je meer weten over wonen bij Bartiméus? Of wil je een rondleiding op één van onze woonlocaties? Neem dan contact met ons op.

Verhalen van bewoners

 • 'Wonen bij Bartiméus voelt voor mij als thuis'

  Jeremy Backus en begeleider Vincent Zijffers zijn geïnterviewd voor het tv programma Heel Holland Zorgt. Bij Bartiméus in Zeist wonen jongeren die slechtziend of blind zijn en daarbij ook andere beperkingen ervaren.

  Lees meer 'Wonen bij Bartiméus voelt voor mij als thuis'
  Ervaringsverhaal
 • Ik moest leren omgaan met een totaal ander leven

  'Ik help je wel even’. ‘Laat mij dat maar doen.’ ‘Zal ik je brengen?’ Simon kan die zinnetjes wel dromen. Sinds 2011 is hij zo goed als blind, bijna van de ene op de andere dag. Hij heeft er inmiddels mee leren leven, maar merkt dat mensen in zijn omgeving soms nog niet zo ver zijn.

  Lees meer Ik moest leren omgaan met een totaal ander leven
  Ervaringsverhaal
 • Opening van het Plein in Doorn

  Op de plek waar vroeger het hoofdgebouw stond vond eind september 2021 het Pleinfeest plaats. Die plek is omgetoverd tot een Plein waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. En dankzij de Muziekkoepel is het ook een perfecte plek voor optredens. Die ontbraken dan ook niet op het Pleinfeest.

  Lees meer Opening van het Plein in Doorn
  Ervaringsverhaal
Alle verhalen van Bartiméus