Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Wonen, wat past bij jou?

Ben je op zoek naar een plek waar je met je visuele beperking dankzij de juiste begeleiding prettig kunt wonen? Bekijk dan ons aanbod van kleinschalige woonvoorzieningen. We hebben woonvormen voor volwassenen met een meervoudige beperking, voor (jong)volwassenen en voor senioren.  

Kleinschalig wonen

In iedere woning voer je samen met begeleiders/verzorgenden en medebewoners een huishouden. Deze huiselijke setting is overzichtelijk en zorgt voor rust. Als bewoner geef je zoveel mogelijk zelf invulling aan je leven. Als je bij ons woont houd je dus regie over je eigen leven. Dankzij de kleinschaligheid kunnen we onze zorg goed afstemmen op jouw behoeftes en op die van iedere andere bewoner.  

jongvolwassene met begeleider
bewoonster in henriette van heemstra huis

Wonen voor volwassenen met een meervoudige beperking

Heb je een visuele en een verstandelijke beperking? Dan kun je bij ons terecht op drie locaties: Doorn, Zeist en Driebergen. Acht van onze woningen in Doorn zijn bestemd voor bewoners met doofblindheid.

Wonen en zorg voor mensen met een meervoudige beperking

Wonen voor (jong)volwassenen

Voor (jong)volwassenen met een visuele beperking hebben we woningen in Zeist, Driebergen en Ermelo.

Tijdelijke woning of vaste woonplek met begeleiding

Wonen voor senioren

Ben je als oudere met een visuele beperking op zoek naar een plek om met de juiste begeleiding te wonen? Het Henriëtte van Heemstra Huis in Ermelo is dé plek.

Studio's en appartementen geheel afgestemd op visueel beperkte oudere

Kwaliteit

Kosten

Voor alle woonplekken bij Bartiméus is een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) noodzakelijk. Dit geldt ook voor de zelfstandige appartementen. Als je meer wilt weten over de indicatie die nodig is: neem dan gerust contact met ons op.

Brochure Langdurige zorg, hoe is dit geregeld bij Bartiméus?

In deze brochure leggen we uit welke zorg en diensten Bartiméus kan leveren aan cliënten die een indicatie hebben vanuit de Wet Langdurige Zorg. 

Vragen over wonen bij Bartiméus?

Wil je meer weten over wonen bij Bartiméus? Of wil je een rondleiding op één van onze woonlocaties? Neem dan contact met ons op.

Verhalen van bewoners

 • 'Wonen bij Bartiméus voelt voor mij als thuis'

  Jeremy Backus en begeleider Vincent Zijffers zijn geïnterviewd voor het tv programma Heel Holland Zorgt. Bij Bartiméus in Zeist wonen jongeren die slechtziend of blind zijn en daarbij ook andere beperkingen ervaren.

  Lees meer 'Wonen bij Bartiméus voelt voor mij als thuis'
  Ervaringsverhaal
 • Ik moest leren omgaan met een totaal ander leven

  'Ik help je wel even’. ‘Laat mij dat maar doen.’ ‘Zal ik je brengen?’ Simon kan die zinnetjes wel dromen. Sinds 2011 is hij zo goed als blind, bijna van de ene op de andere dag. Hij heeft er inmiddels mee leren leven, maar merkt dat mensen in zijn omgeving soms nog niet zo ver zijn.

  Lees meer Ik moest leren omgaan met een totaal ander leven
  Ervaringsverhaal
 • Opening van het Plein in Doorn

  Op de plek waar vroeger het hoofdgebouw stond vond eind september 2021 het Pleinfeest plaats. Die plek is omgetoverd tot een Plein waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. En dankzij de Muziekkoepel is het ook een perfecte plek voor optredens. Die ontbraken dan ook niet op het Pleinfeest.

  Lees meer Opening van het Plein in Doorn
  Ervaringsverhaal
Alle verhalen van Bartiméus