Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Voor wie we er zijn

We zijn er voor iedereen met een visuele beperking én voor hun omgeving prive en professioneel. Bartiméus wil samen met andere organisaties zorgen dat mensen die blind of slechtziend zijn een leven kunnen leiden dat bij hen past. Waarbij we de zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen willen vergroten. Want dát levert een hogere kwaliteit van leven op. Of iemand nu een (visuele) beperking heeft of niet.

Voor jong tot oud

We zijn er voor iedereen met een visuele beperking én voor hun omgeving prive en professioneel. 

Moeders en vaders met een visuele beperking

Nederland telt duizenden ouders met een visuele beperking die hun kind of kinderen veilig en vrolijk laten opgroeien. Alle ouders zitten met vragen. En voor ouders met een visuele beperking is het allemaal nog net wat meer tasten en zoeken. Letterlijk en figuurlijk. Op deze pagina vind je tips om veilig en leuk met je baby, peuter en schoolkind om te gaan

Ouderschap met een visuele beperking

Bedrijven en organisaties

We zijn er voor bedrijven en organisaties. Bijvoorbeeld om te zorgen voor toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking. Voor werkgevers die iemand aannemen met een visuele beperking. 

Jouw organisatie toegankelijk maken
Groene bol met een witte pijl met een bedrijfspand erin

Zorginstellingen, revalidatiecentra of ouderenzorg

Door de juiste zorg en kennis kennis van Bartiméus te verspreiden en te delen met andere zorgprofessionals kunnen meer mensen de juiste zorg krijgen. 

Dit kun jij doen als zorgprofessional
Groene bol met een zorginstelling met een hand eronder als icoon

Ziekenhuizen, huisartsen en medisch specialisten

Vaak zijn mensen met een visuele beperking eerst bij een dokter geweest. Artsen verwijzen vervolgens na de diagnose naar Bartiméus voor verdere begeleiding en ondersteuning. 

Informatie voor artsen
Groene bol met icoon van ziekenhuispand erin

Werkgevers en arbodiensten

Wij begeleiden werkgevers en arbodiensten.

Voor werkgevers en arbodiensten
Icoon werkgever werknemer arbo

Gemeenten

Werkt u in een gemeente en heeft u een vraag? Lees hier meer over onze dienstverlening.

Dienstverlening aan gemeenten