Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Wonen voor volwassenen

Op een bosrijke plek in Ermelo bieden wij voor slechtziende en blinde mensen (met bijkomende beperkingen) verschillende woonvormen. Onze wooncomplexen Lantana en Datura zijn gelegen in park Vicentra. Hier kun je als (jong)volwassene met een visuele beperking wonen met begeleiding op maat. De begeleiding is gericht op de individuele zorgvraag en zorgbehoefte. Samen met jou zoeken we naar een zo optimaal mogelijke mate van zelfredzaamheid en regievoering binnen jouw mogelijkheden en beperkingen.

Lantana en Datura in Ermelo

Je woont in Lantana of Datura in een modern twee- of driekamerappartement. Om jou heen wonen mensen met en zonder visueel beperking. Alle voorzieningen in de appartementen en direct omgeving zijn zo ingericht dat mensen met een visuele beperking hier gemakkelijk en veilig hun weg kunnen vinden. De leeftijd van de bewoners in Ermelo is ongeveer 25 tot 65 jaar.

Dagbesteding

De dagbesteding in Ermelo is een plek waar mensen met een visuele beperking kunnen samenkomen. We staan ook hier voor zelfstandigheid en gezelligheid. We kijken naar jouw mogelijkheden. Het doel is om er samen een zinvolle, maar vooral ook leuke dag van te maken. Dit doen we met een divers activiteitenaanbod zoals koken of bakken, spelletjes spelen, muziek maken, knutselen, fitnessen, fietsen of wandelen of tuinieren in de tuin(kas).  

Daarnaast bieden we ook arbeidsmatige werkzaamheden op verzoek van externe bedrijven. Hierbij kun je denken aan arbeidsmatig werk als vertrouwelijke documenten vernietigen of verpakkingswerk.

Dagelijkse verzorging en begeleiding

Overdag is de begeleiding aanwezig in het gebouw en in de nacht kan er een beroep gedaan worden op de nachtzorg. Onze begeleiding biedt hulp en ondersteuning in de woning. Deze hulp- of zorgvraag is samen met de bewoners samen opgesteld. We betrekken jou bij het opstellen van de zorgdoelen. De begeleiding is niet medisch geschoold en verricht geen voorbehouden medische handelingen. Bij (eenvoudige) medische handelingen werken we samen met gekwalificeerde zorgpartners.

Wonen zonder behandeling

Bartiméus Ermelo is een locatie zonder behandeling, uw huisarts (uit het dorp) is medisch eindverantwoordelijk voor u. Ook houdt u uw eigen apotheek. De medische zorg die u nodig heeft valt onder de Zorgverzekeringswet.

Benodigde indicatie voor wonen in Ermelo

Om te wonen bij Bartiméus Ermelo heb je een indicatie nodig vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLz), een ZGVIS03, 04, 05 of een ZGAUD04, 02 of 03. Zorg op basis van een ZGVIS02 is bespreekbaar. De zorg wordt geboden in Zorg in Natura (ZIN).  

Vragen over wonen bij Bartiméus?

Wil je meer weten over wonen bij Bartiméus? Of wil je een rondleiding in Lantana of Datura in Ermelo? Neem dan contact met ons op.