Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Academische Werkplaats Affect-us

Goede sociale relaties en veilige gehechtheid zijn belangrijk voor ieders welzijn. Voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking of een verstandelijke beperking ligt hier vaak een uitdaging. Affect-us.ontwikkelt methoden en middelen om deze doelgroep hierbij te helpen.

Sinds 2024 heeft de Academische werkplaats Sociale Relaties en Geheidheid een nieuwe naam: Affect-us.

Affect-us richt zich op het ontwikkelen van methoden en middelen die zorgen voor een verbetering van sociale relaties en gehechtheid bij mensen met een visuele en/of verstandelijke beperking. Het kenmerk van een academische werkplaats is het leggen van een verbinding tussen wetenschap en praktijk. Dit betekent dat wij vragen vanuit de praktijk vertalen naar een onderzoeksproject en de resultaten van het onderzoeksproject vervolgens weer implementeren in de praktijk. Op deze manier helpen wij om het welzijn van mensen met een visuele en/of verstandelijke beperking te verbeteren.

Affect-us is een samenwerkingsverband dat bestaat uit de volgende partners:

  • Bartiméus
  • Ons Tweede Thuis
  • Odion
  • Vrije Universiteit Amsterdam
Ga naar de website van Affect-us