Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Trainingen

Bartiméus heeft jarenlange ervaring in het begeleiden, behandelen en onderwijzen van mensen met een visuele beperking. Wij verzorgen daarom ook trainingen voor mensen die begeleiding van ons krijgen. Maar we verzorgen met onze Bartiméus Academie ook trainingen voor professionals in de zorg en in het onderwijs.

Trainingen voor cliënten en leerlingen

Bij Bartiméus is een groot aanbod aan trainingen beschikbaar voor zowel kinderen en jongeren als voor volwassen cliënten. De inhoud van de training is onderdeel van het zorgplan. Daarnaast hebben we een uitgebreid scholingsaanbod voor professionals die in hun werk kinderen en volwassenen met een visuele beperking begeleiden.

Alle trainingen voor cliënten en leerlingen

Trainingen voor onderwijsprofessionals

Bartiméus Onderwijs biedt docenten, leerlingen en hun ouders een reeks cursussen en trainingen. Ben je docent in het regulier onderwijs en heb je een slechtziende of blinde leerling in je klas? Dan zijn er verschillende trainingen te volgen via Bartiméus.

Bekijk de trainingen voor onderwijsprofessionals

Bij- en nascholing voor zorgprofessionals

Wil je medewerkers binnen jouw organisatie opleiden, bijscholen of (nieuwe) vaardigheden bijbrengen? Vind je het belangrijk om op basis van gedegen wetenschappelijke inzichten en praktijkervaring de kwaliteit van leven van je clienten te verhogen en het werkplezier van je werknemers te verhogen? Dan zijn wij de juiste partner. Wij adviseren je graag hoe je onze expertise en onze producten en diensten inzet binnen je eigen organisatie.

Bekijk de scholingen voor zorgprofessionals

Ervaringslessen voor professionals en betrokkenen

Werk je als (zorg)professional met mensen met een visuele beperking? Of heb je een familielid, vriend(in) of andere naaste die blind of slechtziend is? In de Ervaringsles van Bartiméus ontdek je meer over de leefwereld van mensen met een visuele beperking. Je leert je beter inleven en kunt zo beter bijdragen aan 100% leven voor mensen met verminderd zicht.

Download de flyer Bartiméus Ervaringslessen (PDF)