Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

REA College

Wil je graag een vak leren, maar sluit het reguliere beroepsonderwijs niet voldoende aan bij jouw mogelijkheden? REA College Bartiméus maakt er werk van! Bij ons krijg je beroeps- en studiekeuzeadvies, een beroepsopleiding op maat, trainingen en we ondersteunen je bij het vinden van een passende baan.

Beroepsgerichte scholing

Bij REA College zijn jouw wensen en talenten ons uitgangspunt bij het samenstellen van je opleidingsprogramma. Je volgt bij REA College je eigen individuele opleidingstraject, afgestemd op jouw niveau en gewenste richting. Dit noemen wij maatwerk. En altijd met als doel een betaalde baan die bij jou past!

Tijdens de opleiding heb je een opleidingscoach die jouw vaste contactpersoon en begeleider is en die je ondersteunt bij het leerproces. We ondersteunen je natuurlijk ook bij het vinden van een passende stage en werkplek. Wil jij meer weten? Neem gerust contact op om erachter te komen of we iets voor jou kunnen betekenen of meld je aan voor een online voorlichting.

Online voorlichting

De Talenten Expeditie

De Talenten Expeditie is ontwikkeld om erachter te komen welke opleiding of welk beroep bij jou past. Wat vind je leuk? Wat zijn je kwaliteiten? En wat zijn daarbij mogelijkheden? Je gaat het allemaal onderzoeken tijdens de Talenten Expeditie!

Tijdens het intensieve programma van acht weken word je door een vast team ondersteund in jouw persoonlijke ontdekkingstocht. Aan de hand van praktische testen, opdrachten en stagedagen krijg je een beter beeld van jouw talenten, jouw kwaliteiten en aandachtspunten. Ook maak je kennis met verschillende vakgebieden tijdens stagedagen en bedrijfsbezoeken. Op deze manier kun jij een gedegen opleidings- en beroepskeuze maken met kans op een baan!

Folder en video Talenten Expeditie

Persoonsgerichte training

Om je persoonlijke competenties te versterken volg je bij REA College trainingen zoals 'Empowerment' of 'Goed zoals ik ben'. Deze trainingen dragen bij aan een positief zelfbeeld, zelfstandigheid en het stimuleren om zelf de regie te nemen en te houden over jouw leven. Op deze manier wordt het voor jou eenvoudiger om werk te vinden en te behouden.

Om te leren jezelf goed te presenteren aan je toekomstige werkgever bieden we een sollicitatietraining aan. Bij de sollicitatietraining krijg je inzicht in je kwaliteiten en op welke wijze deze kwaliteiten in het sollicitatieproces aan de orde kunnen komen. Ook leer je hoe je bijvoorbeeld een functiebeperking vermeldt en bespreekt. Je kunt ook individuele coaching krijgen, om te werken aan een aspect dat niet in een groep of training aan de orde komt.

Stage- en naar werk begeleiding

In een scholingstraject naar werk is de praktijk een belangrijk onderdeel. Tijdens je traject maak jij kennis met de werkpraktijk zodat jij goed voorbereid bent op je toekomstige werk. Vind je het lastig om een stage of baan te vinden? Of om bepaalde beroepshandelingen uit te voeren? REA College Bartiméus zoekt en begeleidt stages en banen in samenwerking met Bartimeus en Werkpad. We stimuleren en coachen je om je eigen netwerk te gebruiken en zelf contacten te leggen. Wanneer je eenmaal een stage hebt gevonden, ondersteunen we je in het inwerkproces en coachen je in je groei als werknemer. Ook je werkgever kan van ons handvaten en praktische tips krijgen over je begeleiding.

Begeleiding, advies en hulpmiddelen

  • Zoek je passende beroepsscholing?
  • Heb je begeleiding nodig op je eigen school?
  • Zoek je hulp bij het vinden van stage of een baan?
  • Heb je moeite bepaalde beroepshandelingen uit te voeren?
  • Zoek je advies over hulpmiddelen en aanpassing van je leer/werkplek?
  • Heb je ondersteuning bij je inwerkproces nodig?
  • Of zoek je een jobcoach?

REA College, Bartiméus en Werkpad staan voor je klaar voor deze en andere vragen!

Lees hier ervaringsverhalen

Voor wie

REA College is er voor studenten vanaf 18 jaar die niet terecht kunnen in het reguliere beroepsonderwijs. Ben je nog geen 18 en heb je extra tijd nodig voor je volgende stap richting beroepsonderwijs? Dan is het Toptraject misschien iets voor jou; een schakeljaar voor leerlingen van VO, VSO of MBO.

Contact

Wil je meer weten over het REA College Bartiméus en wat we voor jou kunnen doen? Of heb je een vraag? Neem dan gerust contact op,

Werkgever

Ben je werkgever en wil je meer weten over het werken met iemand met een (visuele) beperking? Ook hiervoor kan je bij ons terecht via bovengenoemde contactgegevens.

REA College Nederland

REA College Nederland is een samenwerkingsverband tussen Bartiméus, Heliomare en Pluryn met vestigingen over het hele land. Vestigingen van REA College Bartiméus vind je in Zeist, Ermelo en Apeldoorn.