Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Specialistische GGZ

Heb je een visuele of meervoudige beperking en daarbij psychische of psychiatrische problemen? Dan kunnen wij je met onze specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ) helpen.

Wij zijn de eerste organisatie in Nederland die door De Nederlandse GGZ is erkend als landelijk zorgaanbieder van SGGZ voor mensen met een visuele beperking én psychische of psychiatrische klachten. 

 

Voor welke geestelijke gezondheidszorg kun je bij ons terecht?

Bartiméus SGGZ is er voor iedereen met een visuele en/of meervoudige beperking en ernstige psychische problemen. Denk daarbij aan klachten als somberheid, angst, trauma, gedragsproblematiek, psychosomatische klachten, persoonlijkheidsproblematiek, autisme of ADHD.

De kennis en ervaring die wij hebben over visuele en meervoudige beperkingen combineren wij met de kennis over diagnostiek en behandeling voor psychische en psychiatrische problematieken. Wij kunnen daarbij ook gebruik maken van de kennis en ervaring van specialisten in de medische en oogheelkundige zorg. 

Dankzij al deze kennis, ervaringen en aangepaste middelen kunnen we mensen met een visuele of meervoudige beperking én met psychische of psychiatrische problematiek begrijpen en behandelen.

Als je bij ons wordt behandeld, dan gebeurt dat vanuit onze locaties in Doorn, Zeist en Ermelo. Hier krijg je dan ambulante behandeling. We hebben geen mogelijkheden voor klinische opname of voor behandeling van crisissituaties.

Meer over ons zorgaanbod
Vlinder op bloem

Aanmelden (voor verwijzers)

Ben je een huisarts, medisch specialist, bedrijfsarts, een daarvoor gecertificeerde jeugdzorginstelling of een professional in een wijkteam? En denk je dat wij jouw patiënt of cliënt kunnen helpen met onze SGGZ? Klik dan op de knop hieronder voor meer informatie over verwijzen en aanmelden. Hier vind je ook de verwijsformulieren voor jeugdigen en volwassenen.

Ik wil mijn cliënt verwijzen voor SGGZ

Wat gebeurt er als ik aangemeld word bij SGGZ Bartiméus?

Op het moment dat wij de verwijsbrief van de huisarts of een andere verwijzer hebben ontvangen, nemen wij de verwijsbrief in behandeling. Als we denken dat jouw vraag beter bij een andere hulpverlener past, dan kijken we samen met jou en je huisarts wie je beter kan helpen. Als we denken dat jouw vragen bij Bartiméus SGGZ passen, ontvang je een uitnodiging voor de intake met een behandelaar.

De intake bestaat meestal uit twee of drie gesprekken. Daarna bespreken we ons advies met je. Als wij je aanvullende diagnostiek of behandeling kunnen bieden dan maken we hiervoor vervolgafspraken.

Ik ben aangemeld, hoe nu verder?

Wachttijd

Helaas moet je soms enige tijd wachten voor je aan de beurt bent voor hulp. We vinden dat heel vervelend. Daarom doen we er alles aan om de wachttijd zo kort mogelijk te houden.

Bekijk de actuele wachttijden

Kosten

De kosten voor de SGGZ-hulp die je bij ons krijgt, krijg je bijna altijd vergoed. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan vergoedt de gemeente (waar je volgens de Jeugdwet onder valt) de kosten. Als je volwassen bent, betaalt je zorgverzekeraar bijna altijd de rekening rechtstreeks aan ons. Voor een aantal zorgverzekeraars geldt een andere regeling. Klik op onderstaande knop om te zien hoe dat zit met jouw zorgververzekering en om te lezen hoe de vergoedingen zijn geregeld.

Vergoeding van kosten specialistische GGZ

Kennisontwikkeling & kennisdeling

Samen met een aantal universiteiten doen we wetenschappelijk onderzoek. De kennis die we daarmee opdoen gebruiken we in onze zorg aan mensen die slechtziend of blind zijn. Samen met opleidingsinstellingen doen we aan kennisdeling. Zo werken we aan de professionalisering van talentvolle zorgverleners. Wil je er meer over weten? Lees dan via onderstaande knop verder.

Kennisontwikkeling en kennisdeling

Over Bartiméus SGGZ

Bartiméus SGGZ is onderdeel van de zorg- en expertiseorganisatie Bartiméus. Ons gemeenschappelijke uitgangspunt is de zorg- en dienstverlening aan mensen met een visuele of meervoudige beperking.

Bartiméus SGGZ is door De Nederlandse GGZ erkend als zorgaanbieder van Specialistische GGZ. Dat betekent dat we ons moeten houden aan de regels en afspraken zoals die gelden binnen de reguliere GGZ. Via onderstaande knop lees je meer over onze SGGZ-afdeling.

Bartiméus SGGZ

Vragen over onze specialistische SGGZ?

Neem dan gerust contact met ons op: Bartiméus (SGGZ) Afdeling Psychotherapie Oude Arnhemse Bovenweg 3 - 3941 XM Doorn