Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Trainingen voor cliënten

Bij Bartiméus is een groot aanbod aan trainingen beschikbaar. Deze trainingen zijn er zowel voor kinderen en jongeren als volwassen cliënten en vallen onder de behandeling. De inhoud van de trainingen maakt onderdeel uit van het revalidatieplan. Daarnaast hebben we een uitgebreid scholingsaanbod voor professionals die kinderen en volwassenen met een visuele beperking begeleiden.

Trainingen voor ouders, kinderen en jongeren

Een training in groepsverband is één van de middelen die Bartiméus inzet in de behandeling van kinderen, jongeren en hun ouders. Er zijn trainingen van één dag, ouderavonden en er zijn trainingen van meerdere dagen waarbij ouders en kinderen naar Bartiméus komen. Als ouder ga je tijdens deze trainingen samen met je kind vaardigheden oefenen die in de dagelijkse thuissituatie gebruikt kunnen worden en heb je de gelegenheid om met andere ouders ervaringen uit te wisselen. Trainingen sluiten aan bij de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen en jongeren.

Online trainingen

Bartiméus heeft een groot aanbod aan trainingen voor diverse doelgroepen. De meeste trainingen geven we op locatie. Een aantal trainingen zijn online. Er zijn online groepstrainingen en er zijn persoonlijke online trainingen. Voor de online groepstrainingen kom je samen met anderen online via MS Teams. MS Teams is een onderdeel van Microsoft 365. Dit betekent dat je niet fysiek op dezelfde locatie bent, maar dat je elkaar kunt zien en horen via je computer. In deze groepstrainingen leer je samen met anderen over bepaalde onderwerpen. Voorbeelden zijn: online training voor brugklassers of studenten. 

Aan de andere kant heb je persoonlijke online trainingen, die ook wel e-learning worden genoemd. Dit zijn trainingen die je individueel volgt waarbij je informatie krijgt via filmpjes, audio en teksten. In plaats van met een groep mensen online te komen, werk je zelfstandig aan de training op je eigen tempo. Mensen die al cliënt bij ons zijn kunnen in overleg met hun begeleider via www.lerenbijbartimeus.nl een training volgen. Voorbeelden zijn: looptraining en fietstraining.

Online trainingen vallen onder ‘eHealth’. Klik op de onderstaande knop voor meer informatie over eHealth.
 

Meer informatie over eHealth

Ons aanbod

Onderstaand geven we een actueel overzicht van ons aanbod Trainingen voor cliënten met data en locaties. Bekijk hier meer over trainingen voor onderwijsprofessionals
Is jouw kind nog geen cliënt bij Bartiméus, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 - 88 99 888. 

Voor ouders

Leeftijd 0 - 6 jaar

Groep 1 en 2

Groep 3 en 4

Groep 4 t/m 6

Groep 3 t/m 8

Groep 5 t/m 8

Groep 6 t/m 8

Groep 7 en 8

Groep 8

Leeftijd 12 - 15 jaar VO

Leeftijd 15 jaar en ouder (VO)

Trainingen voor volwassenen

Meer informatie

Wil je meer informatie over een training? Neem dan contact op met de Bartiméus Academie.