Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Aanmelden en verwijzen

Wil je weten wat wij voor jou persoonlijk kunnen betekenen? Neem dan zeker contact met ons op. Wanneer blijkt dat in jouw situatie diagnostisch onderzoek of advies en begeleiding nodig is dan vragen wij om een verwijsbrief van de oogarts of een medisch specialist zoals een neuroloog, revalidatiearts of kinderarts.

Doorverwijzen naar Bartiméus als professional

De informatie op deze pagina is bedoeld voor mensen met een visuele beperking die een vraag hebben aan Bartiméus. Voor professsionals die mensen willen doorverwijzen voor advies of begeleiding hebben we een aparte pagina waar professionals ook ons verwijsformulier kunnen downloaden.

Meer informatie over doorverwijzen voor professionals

Aanmelden als cliënt

Ben je slechtziend of blind en wil je advies of begeleiding van Bartiméus? Dan wijzen wij je graag de weg!

Heb je een vraag aan Bartiméus? Wij zijn er voor alle mensen met een visuele beperking en wij helpen je graag verder. Dagelijks houden wij ons bezig met oogheelkundige diagnostiek en met advies en begeleiding bij leven met een visuele beperking. Ook bieden wij aangepaste woningen, helpen wij bij het zoeken en behouden van werk en bieden wij gespecialiseerd onderwijs. 

Wil je weten wat wij voor jou persoonlijk kunnen betekenen? Neem dan zeker contact met ons op. Wanneer blijkt dat in jouw situatie diagnostisch onderzoek of advies en begeleiding nodig is dan vragen wij om een verwijsbrief van jouw oogarts of een medisch specialist zoals een neuroloog, revalidatiearts of kinderarts. Deze brief zorgt ervoor dat de behandeling bij Bartiméus vergoed wordt door de zorgverzekering. Wie een verwijsbrief opstelt hangt af van de vraag en eventuele eerdere behandelingen bij Bartiméus. 

Afhankelijk van de dienstverlening van Bartiméus waar je gebruik van wilt maken, heb je een verwijsbrief of beschikking nodig.

Lees meer over hoe je kunt worden doorverwezen naar Bartiméus.

Wachttijden

Bartiméus publiceert vanaf april 2021 de wachttijd voor ambulante dienstverlening op haar website. Wij maken 3 wachttijden inzichtelijk voor:

  • (Specialistisch) Diagnostisch onderzoek, zoals Visueel Functie Onderzoek, Low Vision Onderzoek
  • Behandeling, begeleiding en advisering van een enkelvoudige hulpvraag 
  • Behandeling, begeleiding en advisering van een meervoudige hulpvragen 

Deze wachttijden zijn op totaalniveau van Bartiméus (diagnostiek, behandeling en revalidatie).

Klik hier voor de actuele wachttijden

Contact

Heb je een vraag? Bel ons gerust.