Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Wonen voor (jong)volwassenen

In Zeist en Ermelo hebben we woningen voor jongvolwassenen met een visuele beperking die op kamers willen gaan wonen. De woningen zijn gelegen in een gewone woonwijk. Je kunt hier tijdelijk wonen (een paar maanden tot maximaal 2 jaar), samen met andere jongvolwassenen. Ben jij tussen de 18 en 25 jaar en wil je graag zelfstandig wonen, maar bezit je nog niet alle vaardigheden die daarvoor nodig zijn? Wij kunnen je helpen.

Ontwikkelen en vaardigheden leren

We noemen deze woningen ook wel kamertrainingscentrum. Hier werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en leer je meer vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te wonen. Dit doe je niet alleen. Je krijgt van ons de begeleiding die jij nodig hebt. Je leert zaken als boodschappen doen, eten koken, schoonmaken en omgaan met budget. Zodra je voldoende vaardigheden bezit, maak je de overstap naar zelfstandig wonen of een andere begeleide woonplek. De één woont een paar jaar bij ons, een ander heeft genoeg aan enkele maanden. De maximale termijn is 2 jaar.

Wonen in Zeist, Driebergen en Ermelo

Je kunt bij ons op kamers wonen op drie verschillende locaties. In Zeist, Driebergen en Ermelo woon je samen met anderen in een huis midden in een wijk. Je gaat studeren of werken en verzorgt (samen met je huisgenoten) het huishouden.

Wittenborgh jongvolwassene koken
Samen koken op woongroep De Wittenborgh in Ermelo

Benodigde indicatie voor wonen in een kamertrainingcentrum

Een WMO-beschikking specialistische begeleiding ís nodig. Onderzocht kan worden of een ZGVIS02 of -03 passend is. 

Vragen over wonen bij Bartiméus?

Wil je meer weten over wonen bij Bartiméus? Of wil je een rondleiding op één van onze woonlocaties voor (jong)volwassenen? Neem dan contact met ons op