Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Wonen voor senioren

In Ermelo staat het Henriëtte van Heemstra Huis waar senioren van 65 jaar of ouder mét een visuele (en/of auditieve) beperking wonen. Ze wonen verspreid over vijf woongroepen. De inrichting van ons verzorgingshuis is helemaal afgestemd op de oudere, visueel beperkte mens. Zo is de verlichting aangepast, hebben de kleuren veel contrast en zijn er veel voelbare en hoorbare oriëntatiepunten. Iedere woning heeft zowel privé- als gemeenschappelijke ruimtes. Je bepaalt zelf wanneer jij je in je eigen ruimte terugtrekt en wanneer je gezelschap of activiteiten zoekt in de gezamenlijke faciliteiten.

Wonen voor senioren met (beginnende) dementie

Eén van onze seniorenwoningen is bedoeld voor mensen met (beginnende) dementie. Zij krijgen hier de gespecialiseerde zorg die zij nodig hebben.

Wonen in onze zelfstandige appartementen

Kun je zelfstandig wonen, maar je hebt wel 24-uurs nabijheid van zorg nodig? Dan is ons wooncomplex met acht zelfstandige appartementen misschien een goede plek voor je.

Woonlocatie midden in het groen

Het Henriette van Heemstra Huis is gelegen in park Vicentra in Ermelo. Compleet omringd door het park dat zo ingericht is dat mensen met een visuele beperking hier gemakkelijk en veilig hun weg kunnen vinden. Om jou heen wonen hier mensen met én zonder visueel beperking.

Woonlocatie zonder behandeling

Bartiméus Ermelo is een locatie zonder behandeling, uw huisarts (uit het dorp) is medische eindverantwoordelijk voor u. Ook houdt u uw eigen apotheek. De medische zorg die u nodig heeft valt onder de Zorgverzekeringswet.

Download de brochure

bewoonster in henriette van heemstra huis

Benodigde indicatie voor wonen in het Henriëtte van Heemstra huis

Om te wonen bij Bartiméus Ermelo heeft u een indicatie nodig vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLz), een ZGVIS03,-04,- 05 of een ZGAUD04, -02 of -03. 

Binnen het verzorgingshuis is een V&V indicatie bespreekbaar, minimaal een -05 of -06. Zorg op basis van een ZGVIS02 of V&V04 is bespreekbaar.  

De zorg wordt geboden in Zorg in Natura (ZIN).

Vragen over wonen bij Bartiméus?

Wil je meer weten over wonen bij Bartiméus? Of wil je een rondleiding op het Henriëtte van Heemsta Huis? Neem dan contact met ons op.