Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Wetenschappelijk onderzoek

De missie van Bartiméus? Met goede diagnostiek, zorg en onderwijs bijdragen aan 100% leven voor mensen die slechtziend of blind zijn. Wetenschappelijk onderzoek helpt ons om dit met hoogwaardige expertise te doen.

Op deze pagina

Het is belangrijk dat we onderzoek blijven doen naar alles rondom visuele aandoeningen. Want die onderzoeken geven ons dieper inzicht oogziekten, en ook in technologische vernieuwingen en kansen die er liggen voor mensen met een visuele beperking. Inzichten en kennis die wij gebruiken om onze diagnostiek, zorg en onderwijs op een hoog niveau te houden.

In de onderzoeken die we doen, richten we ons op verschillende thema’s. Daarbij staande mensen met een visuele beperking altijd centraal. We zoeken hierin de samenwerking op met universiteiten en hogescholen. Door deze multidisciplinaire samenwerking profiteren we van elkaars nieuwste kennis en ook van alle (technologische) innovaties die er zijn rondom visuele aandoeningen.

    Contact

    Wil je meer weten over het wetenschappelijk onderzoek waar Bartiméus bij betrokken is? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.