Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Toegankelijkheid en inclusie

Bartiméus streeft naar een toegankelijke samenleving waarin iedereen - ongeacht een (visuele) beperking - kan meedoen!

Bartiméus en toegankelijkheid

Wij willen onze kennis en ervaring rondom toegankelijkheid inzetten en ontwikkelen om de samenleving toegankelijker te maken voor alle mensen die blind of slechtziend zijn. Wij zetten onze kennis ook in om andere (zorg)organisaties, gemeenten maar ook bijvoorbeeld musea, pretparken, horeca en stadions te adviseren over toegankelijkheid van gebouwen en ruimtes. Over routes (geleidelijnen en openbaar vervoer), terreinen en digitale maar ook niet digitale informatievoorziening. We adviseren zowel op individueel cliëntniveau als op overkoepelende (bouw)projecten.

Accessibility is een onderdeel van Bartiméus en richt zich op het optimaal toegankelijk maken van de fysieke, sociale en digitale wereld voor mensen met een (visuele) beperking. Dit doen we met een team van 20 professionals. 

Graag gaan we vrijblijvend met je in gesprek hoe we de toegankelijkheid van jouw organisatie kunnen verbeteren. 

Lees meer over wat wij doen voor bedrijven en organisaties

Waarom vinden wij toegankelijkheid belangrijk?

Wij willen een toegankelijke samenleving voor de 300.000 mensen in Nederland met een visuele en/of meervoudige beperking. Wij willen dat zij volwaardig mee kunnen doen aan de maatschappij. Toegankelijkheid is daarvoor een randvoorwaarde.

Toegankelijk stemmen

Stembureaus moeten volgens de Kieswet toegankelijk zijn voor alle bezoekers. De Rijksoverheid stelt dat dit vanaf januari 2019 geldt voor 100% van de stembureaus, iets wat Bartiméus van harte ondersteunt.

Downloads

Onderstaande documenten bieden praktische handvatten om de visuele toegankelijkheid van stembureaus te verbeteren. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om duidelijke informatie over de route naar het stemlokaal, bewegwijzeringsborden op de locatie of verlichting. 

Bartiméus adviseert graag verder om de aanbevelingen toe te passen.

Stichting Accessibility

Met onze Stichting Accessibility doen wij grote projecten die bijdragen aan een inclusievere en toegankelijke samenleving. Stichting Accessibility is onderdeel van Bartiméus.

Meer over Stichting Accessibility