Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Beleving

Bij de Beleving in Zeist ga je zelf ontdekken, beleven en ervaren hoe het is om niet of nauwelijks te kunnen zien. Tijdens de rondleiding in het donker op onze locatie in Zeist loop je met een taststok door een volledige donkere ruimte en voer je opdrachten uit. Lukt het je om veilig over te steken, loop door de kinderboerderij, vind de hometrainer of speel een stukje muziek. Op deze manier ervaar je zelf hoe het is om niets te zien. De rondleiding wordt begeleid door een ervaringsdeskundige want niemand kan beter vertellen hoe zijn/haar leven eruit ziet, dan iemand die een visuele beperking heeft. Naast de rondleiding hebben we een ook verschillende activiteiten waarbij je meer inzicht krijgt over slecht zien. Raak geïnspireerd hoe iemand 100% leeft, juist mét die beperking. Het belevingsprogramma wordt verzorgd door onze collega's van Accessibility en duurt ongeveer 1,5 uur.

Dineren in het donker

Binnen Accessibility, onderdeel van Bartiméus, zijn we het afgelopen jaar bezig geweest met de herpositionering van de belevingsactiviteiten. Dineren in het Donker (DiD) is een van de activiteiten die we onder de loep hebben genomen. We hebben de afgelopen jaren deze activiteit met veel plezier en bezieling mogen organiseren. We hebben moeten concluderen dat DiD niet meer passend is in de huidige vorm. We willen ons focussen op belevingsactiviteiten waarbij we meer op kennisoverdracht gericht zijn. Dit betekent dat we in 2022 niet meer doorgaan met Dineren in het Donker.

We hebben een waardevolle morgen bij jullie gehad waarin we veel geleerd hebben!

Op maat gemaakt programma

Naast de rondleiding in het donker combineren we dit met een workshop waarbij men meer inzicht krijgt in slechtziendheid. We denken graag mee met jouw wens en behoefte.

Contact

Heeft u vragen? Wilt u meer informatie of wilt u een belevingsactiviteit reserveren neemt u dan contact met ons op.