Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Maatregelen onderwijs

Onze scholen richten we in volgens de richtlijnen van het RIVM. We gebruiken hiervoor de landelijke protocollen voor het speciaal (basis)onderwijs en voortgezet (speciaal) onderwijs. Ons coronabeleid stemmen we waar nodig af met het beleid binnen de zorg van Bartiméus.

Op scholen van Bartiméus geldt een aantal algemene maatregelen voor de gezondheid en ondersteuning van leerlingen, ouders en medewerkers. We informeren ouders, begeleiders en kinderen altijd direct over de ontwikkelingen. 

Op school volgt iedereen de adviezen van de Rijksoverheid tegen verspreiding van corona. Verder gelden op school de volgende regels:

  • klachten die passen bij corona: blijf thuis
  • thuis 2 keer per week zelftesten voor bovenbouwleerlingen SO, VSO-leerlingen en medewerkers
  • corona in de klas: geen quarantaine.

Op de websites van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over de regels:

Wij willen binnen Bartiméus zorgvuldig en passend bij de ontstane situatie afschalen. Met zorg voor onze leerlingen én voor onze medewerkers; zeker omdat het aantal besmettingen in heel het land nog hoog is. We zijn daarom nog enigszins terughoudend.

  • Medewerkers houden de anderhalve meter tussen collega’s aan waar mogelijk, ondanks dat het landelijk advies om afstand te houden in het onderwijs is vervallen.
  • Bartiméus kiest ervoor om bij ADL-handelingen mondkapjes te blijven gebruiken, ook nu de mondkapjesplicht vervallen is. Dit betekent dat we een mondkapje blijven dragen als we zorg verlenen aan onze leerlingen (verschonen, ondersteunen bij toilet, eten/drinken).

Verder mogen ouders en verzorgers en andere externen (met mondkapje en op 1,5 meter) de school weer in. Tegelijkertijd willen we ook de mogelijkheid voor online overleg in stand houden. We hebben hier namelijk de afgelopen tijd ook veel positieve ervaring mee opgedaan, met name rond reistijd van ouders.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de leerkracht van uw zoon of dochter of met de schoolleider.

Meer informatie over corona en het onderwijs leest u op de website van de Rijksoverheid.