Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Jongerentraining 'Brugklas B.' | ONLINE

De overgang naar de brugklas is voor alle jongeren een spannende gebeurtenis, een onbekend avontuur. Voor jongeren met een visuele beperking kan dit een extra uitdaging zijn.

Kinderen op het schoolplein

Tijdens deze training heb je onder begeleiding online gesprekken met andere jongeren met een visuele beperking. Deelnemers kunnen hun verhaal kwijt en vinden erkenning.

Doelgroep

Jongeren 12-15 jaar VO.

Opzet training

Driewekelijks hebben 3 à 4 jongeren online contact onder begeleiding van een ambulant begeleider.

In de gesprekken worden allerlei onderwerpen besproken waar de jongeren mee te maken krijgen in de brugklas op de nieuwe school. Jongeren delen hun ervaringen rondom thema’s zoals nieuwe vrienden maken, groepscultuur en omgaan met energiegevers en energievreters.

Naast de online gesprekken zijn er ook live-contacten met het groepje, uiteraard volgens de richtlijnen van de 'anderhalvemeter samenleving'. 

De data voor de start wordt per groepje afgesproken en kan online of live zijn in juni/juli.
Afsluiting per groepje in april/mei.

Meer informatie en aanmelden

Neem voor meer informatie contact op met de behandelaar of begeleider van Bartiméus. Is je kind nog geen cliënt bij Bartiméus neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 - 88 99 888.