Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Contactdag voor ouders van zeer slechtziende en blinde kinderen

Deze bijeenkomst is bedoeld voor ouders en verzorgers van een blind of zeer slechtziend kind in de leeftijd van 0-6 jaar met een normale ontwikkeling (in begeleiding bij Bartiméus of Koninklijke Visio). Deze cursus wordt verzorgd voor de ouders zonder bijzijn van de kinderen.

Icoon agenda

Locatie en datum

De contactdag vindt plaats op een externe locatie:

  • Huis van Eemnes te Eemnes op vrijdag 8 november 2024

Opzet training

Bartiméus en Koninklijke Visio organiseren samen deze cursus.

Wanneer u een kind heeft dat blind of zeer slechtziend is, loopt u rond met talloze vragen.
Hoe ontwikkelt mijn kind zich? Welke spelletjes kan ik met hem/haar doen, naar welke dagopvang of school kan ik mijn zoon of dochter brengen? Bartiméus organiseert met Koninklijke Visio landelijke contactdagen waarop we stilstaan bij uw vragen. Naast de ontmoeting met andere ouders krijgt u informatie over onderwerpen die passen bij de leeftijd en de ontwikkeling van uw kind. Voorbeelden hiervan zijn: het aanleren van vaardigheden in het dagelijks leven, zelfstandigheid, spelen en speelgoed, het ontwikkelen van tactiele vaardigheden (tastvermogens), het leren van braille, oriëntatie en mobiliteit.
Na de eerste dag is er een aparte vervolgdag. Met dit vervolgprogramma wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de leeftijd van uw kind en met uw vragen. Er is veel ruimte voor contact en uitwisseling van ervaringen tussen de ouders.

Meer informatie en aanmelden

Neem voor meer informatie contact op met de behandelaar of begeleider van Bartiméus. Is uw kind nog geen cliënt bij Bartiméus neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 - 88 99 888.