Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Wiskundekist | Zeist

Ter ondersteuning van het rekenen in de bovenbouw van de basisschool en wiskunde in het voortgezet onderwijs is er een kist ontwikkeld met allerlei materiaal. Tijdens de cursus leren we jou wat er in de kist zit.

Klaslokaal met leerlingen en leraar

Locatie en datum

De cursus vindt plaats op de Bartiméuslocatie.

  • Zeist op dinsdag 9 april 2024 van 09.30 - 16.00 uur

Cursusnummer: B12a

Doelgroep

Deze bijeenkomst is bedoeld voor zeer slechtziende en brailleleerlingen uit groep 7 en 8. De leerlingen nemen deel samen met maximaal 2 volwassenen per leerling. Voorkeur gaat uit naar hun extra-formatieleerkracht en een leerkracht of een ouder. De leerlingen zijn in begeleiding van Koninklijke Visio of Bartiméus.

Inhoud

Koninklijke Visio en Bartiméus organiseren samen deze cursus.

In de bovenbouw van de basisschool worden de rekenvaardigheden uitgebreid om de overstap naar het  voortgezet onderwijs goed te kunnen maken. Ter ondersteuning van het rekenen in de bovenbouw van de basisschool en wiskunde in het voortgezet onderwijs is er een kist ontwikkeld met allerlei materiaal. Met dit materiaal kan je extra-formatieleerkracht jou nog beter de sommen en begrippen uitleggen die je de komende tijd gaat leren.

Tijdens deze cursus leren we jou wat er in de kist zit. Je krijgt informatie over wiskunde en meetkunde. We leren je welke ruimtelijke figuren je tegen kan komen, zoals een kubus, een prisma en een piramide. Hoe zien deze figuren eruit? Wat zijn de eigenschappen van deze figuren? Dat leer je allemaal - en nog veel meer. Je neemt deze dag je eigen wiskundekist mee. Met het materiaal uit deze kist kun je bijvoorbeeld zelf een kubus maken. We gaan met allerlei spullen uit de kist aan de slag en zo gaan we jou helpen met rekenen en al een beetje voorbereiden op het wiskunde onderwijs in de brugklas. Heb je nog geen wiskundekist? Dan kun je deze via je aob'er aanvragen.

Daarnaast behandelen we de onderwerpen die voor een brailleleerling lastig kunnen zijn. Het is ook een cursusdag voor je extra- formatieleerkracht. Zij leren hoe ze jou het beste kunnen helpen bij rekenen en wiskunde.

Resultaat

Aan het eind van deze dag:

  • Weet je samen welke materialen er in de wiskundekist zitten
  • Weet je samen welke materialen je waarvoor kunt gebruiken
  • Ken je een aantal basisbegrippen uit de wiskunde
  • Weet de extra-formatieleerkracht hoe hij/zij jou het beste kan ondersteunen bij wiskunde
  • Krijg je beknopt de informatie mee om nog eens na te lezen

Kosten

Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat van de Bartiméus Academie: 030 - 698 23 45 of mail: academie@bartimeus.nl.

Aanmelden

Uiterste inschrijfdatum: dinsdag 19 maart 2024.

Aanmelden kan via onderstaande button. U wordt doorgeleid naar het Onderwijs Leerplein, de online leeromgeving van Koninklijke Visio.

Meld je aan voor deze training