Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Een zeer slechtziende of blinde peuter of kleuter in de groep | Zeist

Tijdens deze cursus krijg je praktische kennis over blindheid en het functioneren van een blind kind in de groep.

Icoon agenda

Locatie en datum

Deze tweedaase cursus vindt plaats op de Bartiméuslocatie.

Dag 1
Woensdag 1 november 2023 van 10.00 - 16.00 uur bij Bartiméus in Zeist - geannuleerd

Dag 2
Woensdag 28 februari 2024 van 10.00 – 16.00 uur bij Bartiméus in Zeist - geannuleerd

Cursusnummer: B3

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor leerkrachten basisonderwijs en extra-formatie leerkrachten van groep 1 en 2 en peuterleid(st)ers/medewerkers KDV, die een blinde leerling of een zeer slechtziende leerling (die in de toekomst op braille aangewezen is) in de groep hebben of begeleiden. De leerling is in begeleiding of behandeling bij Koninklijke Visio of Bartiméus.

Inhoud

Koninklijke Visio en Bartiméus organiseren samen deze cursus.

Tijdens deze tweedaagse cursus krijg je praktische kennis over blindheid en het functioneren van een blind kind in de groep. Je krijgt uitleg en adviezen voor het begeleiden en onderwijzen van een blinde leerling. We besteden aandacht aan spelontwikkeling, motorische ontwikkeling, gym, wereldverkenning en tastontwikkeling.
Je ervaart zelf met een ervaringsbril hoe verschillende situaties verlopen. Ook is er ruimschoots gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen. Andere onderwerpen worden in overleg met de cursisten vastgesteld.

Resultaat

Je krijgt meer kennis over en inzicht in de problematiek van blinde of zeer slechtziende leerlingen en de gevolgen daarvan voor de pedagogisch-didactische begeleiding in het basisonderwijs of op het kinderdagverblijf.

Kosten

Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat van de Bartiméus Academie: 030 - 698 23 45 of mail: academie@bartimeus.nl.

Aanmelden

Uiterste inschrijfdatum: woensdag 11 oktober 2023

Meld je aan voor deze cursus