Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Kindtraining 'Brussen' 8 - 14 jaar

Een training voor broers/ zussen in de leeftijd 8-14 jaar die opgroeien in een gezin met een kind met een visuele beperking.

Twee meiden achter de laptop

Locatie en datum

De training vindt plaats op de Bartiméuslocatie.

  • Lochem op woensdag 25 oktober 2023 - geannuleerd

Deze training is interessant als je vragen hebt over

Het gelijk verdelen van de aandacht in je gezin met een broer/zus met een visuele beperking. Er gaat veel aandacht naar het kind met de visuele beperking er zijn vaak extra afspraken, er komt iemand speciaal voor het kind met deze beperking en er worden in de vakanties binnen Bartiméus diverse activiteiten georganiseerd.

Voor de broers en zussen is dit niet altijd leuk. Enkele ouders vroegen ons specifiek om een activiteit voor hun. Dit willen we graag organiseren!

Opzet training

Deze dag staat in het teken van ontspanning, aandacht verdelen, ervaringen uitwisselen en samen iets doen. Elk jaar organiseren we daarvoor een leuke activiteit. Deze keer hebben we een speurtocht gemaakt. De kinderen gaan deze speurtocht lopen met ervaringsbrillen op (slechtziend), in kleine groepjes onder begeleiding van 1 van ons.
We beginnen om 09.30 uur met een inloop. Er is koffie en thee voor de ouders, waarna we om 10.00 uur beginnen met het programma voor de kinderen.
Om 14.00 uur kunnen de kinderen opgehaald worden en zullen we deze dag weer evalueren.

Meer informatie en aanmelden

Neem dan contact op met uw behandelaar of begeleider van Bartiméus. Is je kind nog geen cliënt bij Bartiméus neem dam contact met ons op via telefoonnummer 088 - 88 99 888.