Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Meedoen in de keuken | Grave

Tijdens deze dag krijgen docenten die werken met blinde of slechtziende leerlingen praktische aanwijzingen om deze leerlingen toch maximaal mee te laten doen in de praktijklessen bij vakken als koken en verzorging.

Vrouw bekijkt met een loep de verpakking

Locatie en datum

De training vindt plaats op de Visiolocatie.

  • Grave op vrijdag 30 september 2022 van 10.00-15.00 uur

Cursusnummer: B20

Doelgroep

Docenten in de onderbouw VO of de uitstroom binnen Dienstverlening en Producten of Zorg en Welzijn.

Inhoud

Tijdens deze dag krijgen docenten die werken met blinde of slechtziende leerlingen praktische aanwijzingen om deze leerlingen toch maximaal mee te laten doen in de praktijklessen bij vakken als koken en verzorging.

We zullen met elkaar ook van gedachten wisselen over de waarde van dergelijke vakken voor deze leerlingen en waar we dan de accenten op zouden kunnen leggen.

Er is veel ruimte voor het stellen van de eigen vragen. Maar we gaan ook concreet aan de slag om zelf te ervaren hoe soms heel simpele en praktische oplossingen een stap vooruit kunnen betekenen.

Deze cursus zal gedurende de dag deels gecombineerd worden met de cursus voor docenten techniek en handvaardigheid. Docenten die binnen D&P beide vakgebieden geven, maken een keuze.
De cursus is primair bedoeld voor docenten in de onderbouw VO of de uitstroom binnen Dienstverlening en Producten of Zorg en Welzijn.
Indien je werkt met ernstig slechtziende of blinde leerlingen in het MBO, dan kun je even contact opnemen via het mailadres hieronder. Dan bekijken we samen hoe zinvol deelname voor jou kan zijn.

Meer informatie: andrevurens@visio.org 

Resultaat

Na deze cursus heb je voldoende kennis om ervoor te zorgen dat blinde en zeer slechtziende leerlingen op een meer betekenisvolle manier mee kunnen doen in de meer praktische lessen.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat van de Bartimeus Academie: 030 – 698 235 45 of mail: academie@bartimeus.nl

Aanmelden

Uiterste inschrijfdatum: vrijdag 9 september 2022

Meld je aan voor deze cursus