Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Meedoen in het kooklokaal | Grave

Tijdens deze dag krijgen docenten die werken met blinde of slechtziende leerlingen praktische aanwijzingen om deze leerlingen maximaal mee te laten doen in de praktijklessen bij vakken als koken en verzorging.

Vrouw bekijkt met een loep de verpakking

Locatie en datum

De training vindt plaats op de Visiolocatie.

  • Grave op vrijdag 11 oktober 2024 van 10.00-15.00 uur

Cursusnummer: B20

Doelgroep

De cursus is primair bedoeld voor docenten in de onderbouw VO of de uitstroom binnen Dienstverlening en Producten. Indien u werkt met slechtziende of brailleleerlingen in een technisch uitstroomprofiel of het MBO, dan kunt u even contact opnemen met de Visio Academie door het sturen van een mail naar academie@visio.org. We kunnen dan afstemmen hoe zinvol deelname voor u kan zijn.
De cursus is bedoeld voor onderwijsprofessionals die betrokken zijn bij een leerling met een visuele beperking in begeleiding of behandeling bij Koninklijke Visio of Bartiméus.

 

Inhoud

Koninklijke Visio en Bartiméus organiseren samen deze cursus.

Tijdens de cursusdag krijgen docenten die werken met slechtziende of brailleleerlingen praktische aanwijzingen om deze leerlingen maximaal mee te laten doen in de praktijklessen bij vakken als koken en verzorging.
We zullen met elkaar ook van gedachten wisselen over de waarde van dergelijke vakken voor deze leerlingen en waar we dan de accenten op zouden kunnen leggen.

Er is veel ruimte voor het stellen van eigen vragen, maar we gaan ook concreet aan de slag om zelf te ervaren hoe soms heel simpele en praktische oplossingen een stap vooruit kunnen betekenen.

Deze cursus zal gedurende de dag deels gecombineerd worden met de cursus voor docenten techniek en handvaardigheid. Docenten die binnen D&P beide vakgebieden geven, maken een keuze.

Resultaat

Na deze cursus heb je voldoende kennis om ervoor te zorgen dat slechtziende en brailleleerlingen op een meer betekenisvolle manier mee kunnen doen in de praktische lessen.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat van de Bartimeus Academie: 030 – 698 235 45 of mail: academie@bartimeus.nl

Aanmelden

Uiterste inschrijfdatum: vrijdag 20 september 2024

Aanmelden kan via onderstaande button. U wordt doorgeleid naar het Onderwijs Leerplein, de online leeromgeving van Koninklijke Visio.

Meld je aan voor deze cursus