Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Meedoen in het handvaardigheids- en technieklokaal | Grave

Tijdens de dag krijgen docenten die werken met blinde of slechtziende leerlingen praktische aanwijzingen om deze leerlingen toch maximaal mee te laten doen in de praktijklessen bij vakken als techniek en handvaardigheid.

Leerling techniek

Locatie en datum

De cursus vindt plaats op de Visiolocatie.

  • Grave op vrijdag 13 oktober 2023 van 10.00-15.00 uur

Cursusnummer: B19

Doelgroep

De cursus is primair bedoeld voor docenten in de onderbouw VO of de uitstroom binnen Dienstverlening en Producten. Indien u werkt met slechtziende of brailleleerlingen in een technisch uitstroomprofiel of het MBO, dan kunt u even contact opnemen met de Visio Academie door het sturen van een mail naar academie@visio.org. We kunnen dan afstemmen hoe zinvol deelname voor u kan zijn.
De cursus is bedoeld voor onderwijsprofessionals die betrokken zijn bij een leerling met een visuele beperking in begeleiding of behandeling bij Koninklijke Visio of Bartiméus.

Inhoud

Koninklijke Visio en Bartiméus organiseren samen deze cursus.

Tijdens deze dag krijgen docenten die werken met blinde of slechtziende leerlingen praktische aanwijzingen om deze leerlingen maximaal mee te laten doen in de praktijklessen bij vakken als techniek en handvaardigheid.
We zullen met elkaar ook van gedachten wisselen over de waarde van dergelijke vakken voor deze leerlingen en waar we dan de accenten op zouden kunnen leggen.
Er is veel ruimte voor het stellen van de eigen vragen, maar we gaan ook concreet aan de slag om zelf te ervaren hoe soms heel simpele en praktische oplossingen een stap vooruit kunnen betekenen.

Deze cursus zal gedurende de dag deels gecombineerd worden met de cursus voor docenten koken en verzorging. Docenten die binnen D&P beide vakgebieden geven, maken een keuze.

Resultaat

Na deze cursus heb je voldoende kennis om ervoor te zorgen dat slechtziende en brailleleerlingen op een meer betekenisvolle manier mee kunnen doen in de praktische lessen.

Kosten

Er zijn aan deze cursus geen kosten verbonden.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat van de Bartimeus Academie: 030 – 698 235 45 of mail: academie@bartimeus.nl

Aanmelden

UIterste inschrijfdatum: vrijdag 22 september 2023

Meld je aan voor deze cursus