Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Oudertraining 'Uw kind naar de brugklas'

De overstap naar de brugklas is voor veel blinde en slechtziende kinderen een grote overgang. Met deze informatiedag willen wij je (en indirect ook het kind) ondersteuning bieden.

Icoon agenda

Locatie en datum

De training vindt plaats op de Bartiméuslocatie.

  • Zeist op vrijdag 4 november 2022

Cursusnummer: A10

Doelgroep

Ouders van blinde en slechtziende kinderen die in groep 7 en 8 van de basisschool zitten en volgend jaar naar de brugklas van het voortgezet onderwijs gaan.

Inhoud

De overstap naar de brugklas is voor veel blinde en slechtziende kinderen een grote overgang. Zij kunnen dan ook de nodige problemen tegenkomen. Als ouder wil je je kind hierbij een goede begeleiding geven. Met deze informatiedag willen wij je (en indirect ook het kind) ondersteuning bieden.

De informatiedag “Uw kind naar de brugklas” gaat over een veelheid van nieuwe ervaringen die je kind in de brugklas zal opdoen. Je kunt hierbij denken aan het omgaan met een groot aantal leraren, het maken van meer huiswerk, mobiliteit, het omgaan met de beperking, sociale aspecten enz. Tijdens deze dag vertellen een leerling, een ouder en een mentor over hun ervaringen.

Resultaat

Aan het eind van deze cursus heb je:

  • Praktische informatie gekregen over de overstap naar het voortgezet onderwijs

  • Een ontmoeting gehad met andere ouders van visueel beperkte leerlingen die de overstap naar het VO maken

  • Ervaringen uit kunnen wisselen met een visueel beperkte leerling (die de overstap al gemaakt heeft), ouder(s) en een mentor

Kosten

Aan deze training zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie en aanmelden

Neem voor meer informatie contact op met de behandelaar of begeleider van Bartiméus. Is je kind nog geen cliënt bij Bartiméus neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 - 88 99 888.