Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Oudertraining 'Uw kind naar de brugklas'

De overstap naar de brugklas is voor veel blinde en slechtziende kinderen een grote overgang. Met deze informatiedag willen wij u (en indirect ook uw kind) ondersteuning bieden.

Icoon agenda

Locatie en datum

De training vindt plaats op de Bartiméuslocatie.

  • Zeist op vrijdag 10 november 2023 
    Deze ouderdag is 1 dag (10 november). De training 'Volgend jaar naar de brugklas' voor de kinderen bestaat uit 2 dagen.

Cursusnummer: A10

Doelgroep

Ouders van blinde en slechtziende kinderen die in groep 7 en 8 van de basisschool zitten en volgend jaar naar de brugklas van het voortgezet onderwijs gaan.

Inhoud

De overstap naar de brugklas is voor veel blinde en slechtziende kinderen een grote overgang. Zij kunnen dan ook de nodige problemen tegenkomen. Als ouder wilt u uw kind hierbij een goede begeleiding geven. Met deze informatiedag willen wij u (en indirect ook uw kind) ondersteuning bieden.

De informatiedag “Uw kind naar de brugklas” gaat over een veelheid van nieuwe ervaringen die uw kind in de brugklas zal opdoen. U kunt hierbij denken aan het omgaan met een groot aantal leraren, het maken van meer huiswerk, mobiliteit, het omgaan met de beperking, sociale aspecten enz. Tijdens deze dag vertellen een leerling, een ouder en een mentor over hun ervaringen.

Opzet training

  • Praktische informatie over de overstap naar het voortgezet onderwijs

  • Ontmoeten van andere ouders van visueel beperkte leerlingen die de overstap naar het VO maken

  • Ervaringen uitwisselen met een visueel beperkte leerling (die de overstap al gemaakt heeft), ouder(s) en een mentor

Meer informatie en aanmelden

Neem voor meer informatie contact op met de behandelaar of begeleider van Bartiméus. Is uw kind nog geen cliënt bij Bartiméus neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 - 88 99 888.