Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Boek: Aangeboren doofblindheid

Het ondersteunen van kinderen en volwassenen met beperkingen in zien en horen sinds de geboorte of vlak daarna.

Omslag van het boek Aangeboren Doofblindheid

Praktische informatie over doofblindheid. Wat is het? Welke vormen zijn er? Hoe beïnvloedt het iemands dagelijks functioneren en waar moet je als begeleider op letten? Welke aandachtspunten zijn er in de (fysieke en sociale) omgeving en welke hulpmiddelen zijn hiervoor beschikbaar? Alle facetten van aangeboren doofblindheid worden op heldere wijze belicht. Met veel praktijkvoorbeelden.

Handboek voor professionals die betrokken zijn bij de ondersteuning van mensen met een aangeboren doofblindheid. Door het praktische karakter kan het ook als handvat dienen voor ouders en verwanten.

Bartiméus heeft meer dan 30 jaar ervaring met doofblindheid. Deze publicatie wordt aanbevolen door Marleen Jansen, hoogleraar aangeboren en vroegverworven doofblindheid.

Auteurs: Saskia Damen en Mijkje Worm

Bestel dit boek