Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Boek: CVI Experience (Nederlandse versie)

Simulatie van visuele verwerkingsproblemen, om inzicht te geven in de gevolgen van cerebrale visusstoornissen bij kinderen, jongeren en volwassenen.

Omslag van het boek CVI Experience

Visueel waarnemen is een ingewikkeld proces. Onze hersenen zijn constant bezig om de informatie die via de ogen binnenkomt te bewerken, te koppelen aan aanwezige kennis, te integreren en interpreteren. Zodat we begrijpen en herkennen wat we zien. Een hersenbeschadiging kan dit proces verstoren. We spreken dan van cerebrale visuele stoornissen of Cerebral Visual Impairment (CVI), dit is een complexe diagnose en kent veel uitingsvormen.

Het boek CVI Experience probeert de complexiteit van de verwerking van visuele informatie te laten ervaren. Dit kan bijdragen aan het begrip van goedziende mensen voor de problemen waar hun kind, leerling, partner of cliënt met CVI mee te maken heeft. De oefeningen bij dit boek zijn toegankelijk voor volwassenen en sommige ook voor kinderen en jongeren.

Bartiméus is deskundig op het gebied van diagnostiek van CVI en begeleidt kinderen en volwassenen met deze aandoening.

Auteur: Florine Pilon

 

Bestel dit boek

Oefenmateriaal behorende bij dit boek is op aanvraag kostenloos beschikbaar. Neem hiervoor contact op met Florine Pilon: fpilon@bartimeus.nl