Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Boek: Verlies binnenstebuiten

Theorie over en ervaring met rouw en verlies van zicht.

Omslag van het boek Verlies binnenste buiten

Hoe is het om steeds slechter te gaan zien en hoe kun je iemand daarbij helpen? Karin Westerink (1963) schreef daarover blogs. Zij kreeg op 29-jarige leeftijd de progressieve oogaandoening retinitis pigmentosa (RP). Na een loopbaan als communicatieadviseur en trainer startte zij een praktijk als trainer en coach persoonlijke ontwikkeling, met als specialisatie verliesverwerking. Ook Anke de Jong-Koelé (1964) schreef blogs over het verlies van zicht en de rouw die daarbij komt kijken. Zij is 22 jaar werkzaam geweest als bibliothecaris bij Bartiméus. Sinds 2009 heeft zij een praktijk voor verliesverwerking Virtus Praktijk, waarbij verlies aan de dood en verlies van gezondheid centrale thema’s zijn.

De blogs zijn nu gebundeld en geordend in de volgende hoofdstukken. Voorzien van beknopte theorie over rouw en verlies en tips.

  • Opvattingen over rouw en verlies: rouwsluiers
  • De slinger van verlies
  • Omgaan met verlies: coping
  • Basishouding van de professional

Het boek richt zich op zorgverleners. Sommige columns lenen zich ervoor te delen met cliënten.

De auteurs zijn leden van de Kennisgroep Verliesverwerking van Bartiméus. Met als taak de kennis over rouw en verlies van zicht actueel te houden en te verspreiden.

Auteurs: Karin Westerink en Anke de Jong-Koelé, 2018

 

Bestel dit boek