Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Boek: Zo zie ik het!

Een boek met praktische informatie over wat belangrijk is bij het begeleiden van een slechtziende peuter in de groep. Inclusief ideeën hoe je als leidster kunt inspelen op het kind. Het boek is ook interessant voor ouders, omdat veel van de informatie thuis bruikbaar is.

Omslag van het boek Zo zie ik het!

Veel peuters gaan naar een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf. Dit geldt ook voor slechtziende peuters. Als leidsters voor het eerst met slechtziende peuters te maken krijgen, komen er vaak allerlei vragen boven. Zal de peuter niet overal tegenaan lopen? Wat zie hij precies? Kan de peuter wel meedoen met de andere kinderen? Moet je ergens speciaal rekening mee houden of juist zo gewoon mogelijk doen?

De schrijvers gaan er vanuit dat de ontwikkeling van slechtziende peuters vaak voorspoedig verloopt. Toch is er een kans dat zij door hun verminderde zicht informatie missen. Zij hebben soms wat extra hulp nodig van de volwassenen. In dit boek wordt beschreven hoe die hulp gegeven kan worden.

Auteurs
Katinka Bakker
Minette Roza
Mariska Stokla-Wulfse

Bestel dit boek