Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Opbergen en terugvinden

Tips en ervaringsverhalen voor mensen met een visuele beperking

Cover van het boek Opbergen en Terugvinden

Bijna iedereen kent het wel: de rommella. Als u goed ziet, is het al een uitdaging daarin iets te vinden, laat staan als u slecht of helemaal niet ziet. Dit kan veel energie kosten en irritatie opleveren, plus het risico niet te kunnen vinden wat u zoekt. 

Dit boek over opbergen en terugvinden is in eerste instantie geschreven voor mensen die op latere leeftijd blind of slechtziend geworden zijn. Maar het kan ook handig zijn voor mensen die dicht bij hen staan - privé of professioneel - en voor andere geïnteresseerden.

Het boek bevat tips om iets zo op te bergen dat het eenvoudiger terug te vinden is, ook met behulp van technologie. Maar u wordt ook uitgedaagd om keuzes te maken, creatief na te denken en zo te komen tot passende oplossingen. Zo houdt u zelf de regie en bent u minder energie kwijt.

Auteurs: Bonnie de Heij en Jenny de Koning

Het boek is beschikbaar als soft-cover (gebrocheerd) en als soft-cover met ringband (spiraalrug). De laatste versie is handig als u het boek open wil kunnen leggen om er bijvoorbeeld samen in te kijken of aantekeningen in te maken.

Download of luister het boek gratis