Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Boek: Samen het pad vinden

Verhalen over contact in de psychotherapeutische praktijk voor mensen met een visuele en/of verstandelijke beperking.

Tekening van twee mensen die samen over een pad lopen.

Het lezen van dit boek is alsof je via een kiertje door de deur kunt meekijken in de kamer waarin kinderen en volwassenen met een visuele en/of verstandelijke beperking bij psychotherapie hun verhaal vertellen. Een verhaal waarvan je als toeschouwer geen idee hebt. Verhalen waarvan je je nauwelijks kunt voorstellen dat iemand dergelijke dingen heeft meegemaakt.

Als psychomotorisch therapeut is Hannelies Hokke al lange tijd met enorm veel plezier verbonden aan de afdeling Psychotherapie van Bartiméus. Aan haar collega’s heeft ze gevraagd naar een herinnering aan een cliënt waar ze met plezier, ontroering of met een warm hart aan terugdachten. Deze verhalen heeft ze, met toestemming van de cliënt of geanonimiseerd, gebundeld.

De nadruk van deze verhalen ligt op de band tussen cliënt en therapeut. Hoe deze belangrijke relatie helpt om te verwerken, om te leren omgaan met problemen en ondersteuning biedt bij het vinden van een eigen pad.

Auteur: Hannelies Hokke

Download dit boek (PDF) gratis

Wil je meer weten over de psychotherapie die we bij Bartiméus aanbieden? 

Lees hier meer over ons aanbod in psychotherapie