Sorry, we ondersteunen geen IE

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Sensory profile kinderen met een visuele beperking SP-VI

Bartimeus, de RUG en Erasmus Medisch Centrum hebben wetenschappelijk onderzocht hoe ouders van slechtziende kinderen van drie tot en met acht jaar de sensorische informatie verwerking van hun kind beoordelen met behulp van de Sensory Profile lijst (SP-NL).

Icoon publicaties

Kinderen met een visuele beperking lopen een groter risico op het ontstaan van problemen met sensorische informatieverwerking. Ze hebben bijvoorbeeld minder kansen om deel te nemen aan bewegingsactiviteiten, waardoor ze onvoldoende feedback kunnen krijgen over hun lichaamshouding en beweging. Ook kunnen ze ander zintuigelijk gedrag vertonen dan kinderen zonder een visuele beperking, omdat ze hun zicht niet optimaal in kunnen zetten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat ze tastprikkels vermijden doordat deze heel onvoorspelbaar kunnen zijn.

Gratis download